piatok, 15 december 2017 13:18

Stretnutie žiakov 8. a 9. ročníka a ich rodičov so zástupcami stredných škôl od Podbrezovej až po Košice u Zocháčov Doporučený

Napísal(a) Mgr. Z. Jakubejová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Naša základná škola je školou, v ktorej nám skutočne záleží na výchove a vzdelávaní našich žiakov. Vďaka tomu v nás skrsol nápad uskutočniť stretnutie žiakov 8. a 9. ročníka a ich rodičov so zástupcami stredných škôl nielen z Revúcej a blízkeho okolia, ale aj zo vzdialenejších škôl, o ktorých sme presvedčení, že žiakom poskytujú kvalitné stredoškolské vzdelanie. Naše pozvanie prijali “stredoškoláci” od Podbrezovej až po Košice, čo nás veľmi potešilo, a tak sme ich mohli v priateľskej atmosfére privítať v stredu 13. 12. 2017 v priestoroch našej telocvične.

Gymnáziá mali na tomto stretnutí štvornásobné zastúpenie. Zúčastnilo sa ho Súkromné gymnázium Železiarne Podbrezová, Gymnázium Martina Kukučína a Prvé slovenské literárne gymnázium z Revúcej ako aj zástupcovia Evanjelického gymnázia v Tisovci. Takisto sa predstavili aj odborné školy, a to Stredná zdravotnícka škola z Rožňavy, Súkromná stredná odborná škola a Stredná odborná škola z Revúcej, Súkromná stredná odborná škola hutnícka Železiarne Podbrezová, Stredná odborná škola z Tisovca a Stredná odborná škola, Ostrovského 1, Košice.  

Zástupcovia škôl mali k dispozícii svoje stánky, kde mohli nerušene prostredníctvom notebookov odprezentovať svoje školy, porozprávať rodičom o odboroch, ktoré plánujú otvoriť v budúcom školskom roku, o študentskom živote svojich žiakov a ponúkli rodičom aj mnoho iných cenných informácií týkajúcich sa štúdia na stredných školách a uplatnenia svojich absolventov.

Telocvičňa našej školy razom ožila a zmenila sa na príjemný priestor, ktorým sa niesla živá diskusia medzi zúčastnenými. Žiaci a ich rodičia sa tejto akcie zúčastnili v hojnom počte, čo svedčí o tom, že im na budúcnosti záleží. Teší nás, že sme im takýmto spôsobom mohli sprostredkovať množstvo informácií o štúdiu na rôznych stredných školách, no posledný krok, výber strednej školy je už iba na nich. A my im prajeme šťastnú voľbu.
Mgr. Z. Jakubejová,
výchovná poradkyňa

 

Čítať 6278 krát Naposledy zmenené piatok, 15 december 2017 13:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!