utorok, 09 január 2018 18:37

V Základnej škole Ivana Branislava Zocha hodnotia vlaňajšie úspechy

Napísal(a) ZŠ IB Zocha
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

A opäť je tu začiatok ďalšieho kalendárneho roka. V živote človeka je rok dosť dlhé obdobie, v živote spoločnosti len zlomok času. V Základnej škole Ivana Branislava Zocha sa tak ako každý rok pozeráme späť, hodnotíme naše úspechy, analyzujeme neúspechy, ktorým sa v budúcnosti chceme vyhnúť.
Od januára 2017 nastali v škole určité zmeny. Zmenilo sa vedenie školy, kedy sa riaditeľkou stala Mgr. Katarína Krištofová. To, čo sa nezmenilo, je vízia školy, jej smerovanie,

postoj k žiakom a k verejnosti. Naďalej propagujeme ducha humanizmu, otvorenej školy a hlavne školy rodinného typu. Prioritou našej školy je výchova a postoje žiakov. Každý žiak má možnosť v niečom vynikať, zažiť pocit úspechu. Či už je to v rámci rôznych súťaží, ktorých školské kolá pravidelne organizujeme na pôde školy alebo sú to rôzne projekty, do ktorých je naša škola zapojená. V roku 2017 sme vďaka projektu vybudovali fitpark v priestoroch našej školy, ktorý navštevuje široká verejnosť, nielen žiaci našej školy. Nezabudnime ani na to, čo je pre našu školu charakteristické – organizovanie Detskej divadelnej hry. Vďaka sponzorovi PSS máme vlastný amfiteáter, kde malí aj väčší herci ukázali už v 13. ročníku 1. júna talent a odvahu vystupovať na verejnosti v rôznych hereckých rolách.

Škola nezabúda ani na svoju vzdelávaciu funkciu. Počas vyučovania sa odborne venujú žiakom pedagógovia, ktorí sú nároční, ale spravodliví. Veľkou pomocou pri vzdelávaní sú aj asistenti a odborní pedagogickí a sociálni pracovníci pracujúci v škole vďaka programu ŠOV. Naši žiaci dosiahli mnoho úspechov aj v rôznych vedomostných súťažiach, o čom je prehľad na stránke našej školy. Taktiež športovci robia našej škole česť, vďaka výbornému umiestneniu v rôznych športových súťažiach.

Rok 2018 sa u nás bude niesť v znamení 30. výročia založenia našej školy. Prvú etapu veľkej oslavy máme za sebou. Začala sa Európskym dňom rodičov a škôl, kde sme spolu s účastníkmi tohto dňa sfúkli prvé sviečky na našej narodeninovej torte.

To všetko by sme nedosiahli, keby sme nespolupracovali. Preto chceme poďakovať v prvom rade vám, rodičom, že ste nám zverili svoje deti a dôverujete nám pri ich výchove a vzdelávaní. Taktiež ďakujeme pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom školy, bez ktorých by škola nebola tou pravou školou. Poďakovanie patrí aj nášmu zriaďovateľovi – Mestu Revúca, ktorý nám pomáha pri napĺňaní našich cieľov.

Všetkým nám v novom roku 2018 prajeme dobrú spoluprácu, toleranciu a radosť pri náročnej úlohe – výchove novej generácie čestných, slušných a múdrych ľudí.
Vedenie ZŠ Ivana Branislava Zocha Revúca

 

Čítať 1357 krát Naposledy zmenené utorok, 09 január 2018 18:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!