Vytlačiť túto stránku
streda, 30 máj 2018 10:40

Naša cieľová zastávka bola dedinka v srdci Národného parku Nízke Tatry Bystrá

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tak ako každý rok, aj tento sa v dňoch 21. 5 – 25. 5 uskutočnila škola v prírode žiakov Základnej školy J. A. Komenského v Revúcej. Naša dobrodružná cesta sa začala pred budovou školy, kde sme si naložili všetky naše veci do autobusu a vybrali sme sa spoznávať a objavovať nové, nepoznané veci. Počas cesty sme sledovali mestečká Muráň, Tisovec, Brezno a Podbrezová. Cestu sme si spríjemňovali a skracovali pesničkami, ktoré sme spievali za pomoci pani učiteliek. Naša cieľová zastávka bola dedinka v srdci Národného parku Nízke Tatry Bystrá. Hneď po našom príchode nás privítali v penzióne Bystrinka, kde sme boli veľmi zvedaví na naše izby. Penzión Bystrinka sa nám veľmi páčil, keďže sme tu mali úžasné izby s kompletným vybavením. Po ubytovaní nasledovalo oboznámenie

s naším týždenným programom a dlhá prechádzka smerom k miestnemu wellnesu, kde sme sa dosýta vyšantili v bazéne. Na druhý deň v utorok nás čakala cesta do Čierneho Balogu. Boli sme veľmi nedočkaví, pretože sme sa tešili na železničku. Počas cesty vlakom sme mohli sledovať staré stroje železnice a obdivovať skanzen. Potom nás čakal turistický chodník v krásnej prírode Vydrovskej doliny, kde sme s úžasom pozorovali diviaky, mravce i srnky. Nasledujúci deň sme sa zúčastnili športových aktivít, ktoré si pre nás pripravili naše pani učiteľky. Súťažilo sa v preťahovaní lanom a taktiež v rozličných disciplínach zameraných na rýchlosť a vytrvalosť. V ten istý deň nás čakala prehliadka Bystrianskej jaskyne, kde sme sledovali stopu Jetiho i čerta. Poobede si pre nás pani učiteľky pripravili kvíz pozostávajúci z otázok týkajúcich sa Vydrovskej doliny i našich ostatných výletov. V ďalšie dni sme navštívili aj lezeckú dráhu Tarzánia, kde si každý z nás mohol preveriť svoju odvahu a vytrvalosť. Po ceste naspäť nás zastihla búrka, premokli sme do nitky, ale boli sme šťastní, pretože sme mali za sebou celú kopu zážitkov.

V závere školy v prírode nás čakalo úspešné ukončenie i tradičné slovenské jedlo bryndzové halušky, na ktorých sme si pochutili na salaši Zbojská. Pani učiteľky si pre nás pripravili vyhodnotenie so zaujímavými cenami. Dostali sme ceny za športové disciplíny, vzorné správanie i disciplínu. Škola v prírode v Bystrej bola pre nás skúškou odvahy, vytrvalosti, ale tiež i zábavy.

 

Čítať 1348 krát Naposledy zmenené štvrtok, 31 máj 2018 11:48