Vytlačiť túto stránku
streda, 18 september 2019 20:32

Dvojdňová RC expedícia Revúca 2019 pod Kráľovou hoľou Doporučený

Napísal(a) Rusňák
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Členovia modelárskeho klubu RC Auto Model Team Revúca aj tento rok pripravili pre všetkých záujemcov o terénne auto modely dvojdňovú RC expedíciu. Tentokrát sa uskutočnila v krásnom prostredí pod Kráľovou hoľou – v Telgárte v dňoch 6. – 8. septembra 2019.
Akcie sa zúčastnili modelári z celého Slovenska. Ako sme si už zvykli, aj tento rok k nám zavítala početná skupina maďarských modelárov.
Mnohí modelári prišli aj s celými rodinami, a tak sa nás celkovo zišlo viac ako sto. RC modelov bolo 66, medzi nimi aj 9 nákladných vozidiel.
V sobotu boli na programe dve expedičné časti v lesoch pod Kráľovou hoľou. Do obedu sme absolvovali cca 6 km etapu v náročnom horskom teréne.

Zvlášť maďarskí kamaráti mali z náročných kamenitých stúpaní obrovský zážitok (ale aj boľavé nohy), veď takéto terény u nich nie sú. Po návrate na nás čakal chutný guľáš na doplnenie energie pre poobedňajšiu časť. Počas obedňajšej prestávky sa však rozpršalo, a tak sa druhá časť expedície nekonala. Namiesto toho sme pre účastníkov pripravili náhradný program v sále kultúrneho domu, ktorú nám pohotovo sprístupnil starosta obce.

Pre Rc-čkárov sme pripravili súťaže v slalome, výjazde do strmého stúpania, RC futbale a paralelný slalom. Pre rodinných príslušníkov bol k dispozícií bazén so saunou.
Celý deň mohli všetci zúčastnení hlasovať za najkrajší RC model – zo všetkých prítomných RC modelov áut.

Po večeri sa čakalo na zotmenie, pretože na programe bol nočný RC trial. Na Slovensku sa takto jazdilo prvýkrát, a tak všetci s napätím očakávali, aké to bude. Jazdilo sa len za osvetlenia na modeloch, použitie akýchkoľvek iných svetiel bolo zakázané pod hrozbou diskvalifikácie. RC trialu sa zúčastnilo celkovo 28 jazdcov v troch kategóriách. Jazdilo sa v troch sekciách a „boje“ sa pretiahli až do 2-hej hodiny po polnoci. A aj tak neodjazdili všetci, pretože opäť zasiahlo počasie a silný dážď nás „vyhnal“ do hotela.

V nedeľu ráno sme sa prebúdzali trochu neskôr, vzhľadom na „dlhú“ noc. Po raňajkách bol na programe Truck Trial, čo sú preteky nákladných automobilov medzi bránkami. Zúčastnili sa všetci prítomní, t. j. 9 modelov. Ostatní si spravili výlet k Telgártskej slučke aj k obom železničným viaduktom. Počas oboch dní si na svoje prišli aj hubári, lebo húb bolo v lesoch neúrekom.

ra modelari T03 kópia

Po skončení jázd nákladiakov a návrate turistov sa okolo 12-tej začalo slávnostné vyhodnotenie celej akcie. V každej súťaži a kategórií boli ocenení traja najlepší. Odovzdaním cien a diplomov bola akcia oficiálne ukončená.

Nasledoval obed a po ňom rozchod domov.
Členovia RC AutoModelTeam Revúca sa tešia na ďalšie stretnutia.

Text a foto: Rusňák

(So súhlasom Revúcke listy online)

 

Čítať 1087 krát Naposledy zmenené piatok, 20 september 2019 17:55