Vytlačiť túto stránku
utorok, 07 január 2020 13:39

Pohár starostky Gemerskej Polomy v stolnom tenise si vybojoval Adam Klajber z Geológu Rožňava Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pohár starostky obce Gemerská Poloma preberá z rúk Liliany Bronďošovej  víťaz 28. ročníka turnaja Adam Klajber. Pohár starostky obce Gemerská Poloma preberá z rúk Liliany Bronďošovej víťaz 28. ročníka turnaja Adam Klajber. Foto: Ing. Jozef Trojan

Víťazom 28. ročníka stolnotenisového turnaja O pohár starostky obce Gemerská Poloma, ktorý sa konal 4. januára 2020,  sa stal Adam Klajber z Geológu Rožňava. Vo finále zdolal Kristiána Uheríka z STO Spoje Bratislava 3:0. Aj tohto roku v prvú januárovú sobotu nového roku turnaj zorganizovala obec Gemerská Poloma v spolupráci s miestnym stolnotenisovým klubom. Tradične sa týmto turnajom začína stolnotenisová sezóna na Slovensku. V telocvični základnej školy, kde turnaj prebiehal, sa predstavilo 31 kvalitných hráčov z celého Slovenska. Z rebríčka slovenských stolnotenistov bol najvyššie zastúpený 17-ročný Adam Klajber z Geoloógu Rožňava, ktorému patrí 9. miesto. Najmladším účastníkom bol Kristián Uherík z STO Spoje Bratislava, ktorý má iba 13 rokov. 

Svoj talent však potvrdil aj tým, že nakoniec skončil na druhom mieste, keď vo finále podľahol Adamovi Klajberovi. Najstarším hráčom bol 56-ročný Vladimir Rokfalusi z Dobšinej. Turnaja sa zúčastnila aj jedna žena Nikoleta Liptáková z STO Spoje Bratislava.

Po prvom rozdelení účastníkov turnaja do 4 skupín a dosiahnutých výsledkoch súťažiacich, do druhého kola postúpilo z každej skupiny po 4 hráčoch. Vyraďovacím spôsobom sa vo finálovom zápase stretli Adam Klajber z Geológu Rožňava s Kristiánom Uheríkom zo STO Spoje Bratislava. Stretnutie sa skončilo v 3 setoch 3:0 (9,11,8). Pohár starostky obce Gemerská Poloma si v 28. ročníku po prvýkrát vybojoval iba 17-ročný stolný tenista Geológu Rožňava. Druhý v poradí skončil spomínaný iba 13-ročný Kristián Uherík. Obidvaja športovci sú veľkou nádejou slovenského stolného tenisu do budúcnosti. Kým A. Klajber hrá za mužov Geológ Rožňava, účastníka Extraligy, Kristián Uherík je stále starším žiakom družstva STO Spoje Bratislava. Tretie miesta patria dvojici R. Valuch (STK Sokol Stránske a A. Slováčik (Geológ Rožňava).

Ďalšie výsledky: 

Polofinále: Klajber – R. Valuch (STK SOKOL Stránské) 3:0 (3,8,3). Uherík - Slováčik (Geológ Rožňava) 3:2 (-9, -4, 6, 12, 9). 

Štvrťfinále: Klajber - Matúš Letanovský (Geológ Rožňava) 3:0 (1, 4, 7). Hamran (STO SPOJE Bratislava) – R. Valuch  3:1 (7, -8, 9, 8). Gallo (Geológ Rožňava) - Uherík 1-3 (9, 12, -6, 8). Sačurovský (ŠKST Michalovce) - Slováčik 3:1 (8, 7, -9, 9).  

 Turnajové záznamy a výsledky:

 

Čítať 1948 krát Naposledy zmenené streda, 08 január 2020 20:42