Vytlačiť túto stránku
sobota, 28 december 2013 13:02

Do Gemerskej Polomy na stolnotenisový turnaj O pohár starostu obce mieri špička slovenských pretekárov

Napísal(a) MG-OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

samuel-novota1aPrvým stolnotenisovým podujatím v roku na Slovensku už tradične býva stolnotenisový turnaj na hornom Gemeri nesúci názov: O pohár starostu obce Gemerská Poloma. Túto peknú tradíciu, ktorá trvá už 21 rokov, nechcú agilní Polomčania porušiť ani teraz, keď sa pripravujú na jeho už 22. ročník. Aj keď domáci stolní tenisti v postavení oddielov na Slovensku nepatria medzi popredné celky, v spolupráci s okresnými funkcionármi SSTZ získali si každoročne niekoľkých pretekárov z čela slovenského rebríčka a tí potom takmer každoročne na začiatku roka zavítajú do tejto gemerskej obce neďaleko Rožňavy. Aj preto medzi víťazmi môžeme čítať mená ako Csolle, Illáš, Truksa, P. a T. Šeredovci, Z. Lelkeš, ktorí dnes šíria dobré meno turnaja i jeho organizátorov.
Na tento ročník sa prihlásil nielen víťaz 21. ročníka Samuel Novota z Mostexu Rača (na obrázku), ale aj ďalší poprední slovenskí pretekári, ako napríklad finalista XXI. ročníka Jakub Fígeľ hrajúci v Čechách, reprezentant SR Peter Šereda, kompletná zostava Rožňavy, Mostexu Rača, Revúcej a ďalší pretekári. Naši poprední hráči majú už bohaté skúsenosti z medzinárodných súťaží a turnajov po celom svete.

Do Gemerskej Polomy na spomínaný turnaj sa každoročne prihlási okolo 35 - 40 stolných tenistov. Stretávajú sa v kategórii dvojhra mužov najprv skupinovým systémom a v druhom kole už progresívnym KO systémom. Aj keď okrem prestíže ich nečaká vysoká odmena za víťazstvo, stavajú sa k tomuto podujatiu športovo. Láka ich príjemné prostredie, objektivita rozhodcov, kvalita súperov, dobrá organizácia i príjemná atmosféra a pohostinnosť domácich organizátorov na čele so starostom Jánom Chanasom. Očakáva sa, že túto tradíciu dodržia aj v pripravovanom turnaji, ktorého propozície rozposlali ešte koncom novembra t. r. a ktorý sa uskutoční 4. januára 2014 v telocvični Základnej školy v Gemerskej Polome so začiatkom o 9.00 hod.

MG - OD

 

Čítať 2957 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:13