Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 30 marec 2014 11:22

Jarný prechod Silickou planinou je stále príťažlivý pre turistov

Napísal(a) Martin Markušovský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

si jarny1aKlub slovenských turistov TJ Elán Rožňava usporiadal 29. marca 2014 47. ročník Jarného prechodu Silickou planinou. Trasa prechodu viedla z obce Jovice modrou turistickou značkou až na Silicu. Akcii počasie prialo, bol pekný slnečný deň, až príliš teplý na začiatok jari.
Z modrého turistického chodníka sme odbočili k priepasti Malá Žomboj. Priepasť má nové oplotenie a vyhliadkovú terasu. Toto dielo určite prispelo k bezpečnosti návštevníkov priepasti. Počas oddychovej prestávky na scenericky peknej lúke sme pogratulovali učiteľom pri príležitosti ich sviatku, nezabudli sme ani na oslávencov. Bol medzi nami čerstvý 70-ročný turista, meniny mal Miroslav, ale nezabudli sme ani na ostatných oslávencov z predchádzajúceho týždňa. Oddychovú prestávku ukončil „amatérsky“ turistický spevokol turistickou hymnou. 
V obci Silica dobre padlo občerstvenie v miestnom pohostinstve. Časť účastníkov prechodu pokračovala zo Silice po žltej turistickej značke až k Silickej ľadnici a túru ukončili na parkovisku pri Silickej ľadnici.
Akcie sa zúčastnilo cca 170 turistov z Rožňavy a blízkeho okolia. Privítali sme aj turistov z Košíc a Poproča. Potešila nás pomerne veľká účasť detí s rodičmi.

Dúfame, že počasie nám bude priať aj 12. apríla 2014, kedy sa uskutoční Prechod Plešiveckou planinou po trase Slavec - Farkašova samota – Kružná, na ktorý vás pozývame. 
Text a foto: Martin Markušovský

 

Čítať 2260 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:22