×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/turistika/sosna/tunel
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/turistika/sosna/tunel
Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 05 január 2014 18:52

Novoročný výstup na Volovec tentoraz bez zimnej atmosféry

Napísal(a) Martin Markušovský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už tradične sa koná v prvú sobotu po novom roku novoročný výstup na Volovec. Tohoto roku to už bol 36. ročník. Organizátorom výstupu je KST Volovec Rožňava v spolupráci s mestom Rožňava a obcou Čučma. Oficiálna výstupová trasa viedla z obce Čučma cez Malú skalu na Skalisko (1293 m). Turisti individuálne vystupovali na Skalisko aj z Betliara a Gulyapalagu. 
Na Skalisku organizátori oficiálne privítali účastníkov výstupu. Turistom sa prihovorili zástupcovia KST Volovec Peter Repaský a predseda organizačného štábu Andrej Lukáč. Účastníkov výstupu pozdravil aj primátor Rožňavy pán Pavol Burdiga a všetkým prítomným poprial úspešný nový rok 2014.
Výstup sa nekonal v zimnej atmosfére, skôr pripomínal príchod jari. Južná strana Skaliska bola bez snehu. Severná časť mala len symbolický sneh. Celý deň vládla inverzia a nádherné slnečné počasie. Oficiálna zostupová trasa viedla popri chate Volovec späť do obce Čučma, kde bol záver akcie. Kyvadlová autobusová doprava zabezpečila návrat turistov do Rožňavy. Turisti si individuálne zvolili zostupové trasy aj do Betliara, alebo na Gulyapalag. Je škoda, že pôvodnú asfaltovú cestu na Gulyapalag ničia spoločnosti,

ktoré tam ťažia drevo. Aj bývalé rekreačné zariadenie na Gulyapalagu zíva prázdnotou. Rožňavčania tam radi chodili cez víkendy. Ostali nám len spomienky.  Výstupu sa zúčastnilo asi 650 turistov. Účastníci boli z blízkeho okolia, z Košíc aj zo Spišskej Novej Vsi. Výstupu sa zúčastnila aj veľká skupina (75) turistov z Kazincbarciky. Vďaka patrí organizátorom za dobrú organizáciu podujatia.
Martin Markušovský

Čítať 3586 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32