utorok, 25 september 2012 14:24

O VII. ročníku verejnej súťaže Memorial Rudolfa Andogu F3F FAI na Dobšinskom kopci Doporučený

Napísal(a) Mgr. Štefan Andoga
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Je ráno 22. septembera 2012, svah Gugel na Dobšinskom kopci je pripravený privítať účastníkov VIII. ročníka MRA F3F FAI. Usporiadatelia na čele s predsedom MK 88 HAWKS Brzotín od 7.30 hod čakajú na svahu pilotov F3F prihlásených na tohtoročný MRA.
Predpoveď zo SHMÚ a YR.NO jasné hovoria, že nad Dobšinou bude viať vietor z juhu o sile do 16 metrov za sekundu.
Naozaj je to tak, lebo o pol ôsmej fúka juh a je predpoklad, že sa bude lietať v dobrých podmienkach. Gugel opäť nesklamal a pripravil tie najlepšie podmieky na kvalitné výkony. Je krátko po štvrť na deväť a aktéri podujatia prichádzajú.

Víta ich svah s dobrým vetrom, ale aj zimou, ktorá je na úrovni okolo troch stupňov a takto i keď s teplotou okolo 7 stupňov je počas celého podujatia. Čiže poriadna kosa. Prezentuje sa 10 pilotov, štyria z PR a šesť zo SR.
Po vybavení formalít, príprave modelov, sa  okolo 10.30 hod. začiná prvé - zahrievacie, ktoré začal aktuálny Majster SR pre rok 2012 Vlado Šimo /54,50/, nasleduje B. Panikowski s časom 41,39, potom L. Kaczmarski 46,74 a Š. Andoga 47, 39. Časy signalizovali dobré výsledky, čo sa aj potvrdilo v ďalšom priebehu súťaže.
Celá súťaž prebiehala v priateľskej a športovej atmosfére. Nič mimoriadneho sa nestalo s výnimkou toho, že pri oprave súťažiaci L. Virág nevypol vysielač a to malo za následok haváriu modelu Maroša Beneho ml. Za incident sú rovnakou mierou zodpovední piloti, ale aj štarter, ktorý si to vôbec nevšimol napriek tomu, že to bolo uvedené na štartovnej listine pre každé kolo. Aj takí ostrieľani piloti ako Š. Andoga a Bartek Panikowski v týchto podmienkach nezvládli prístávací menéver a skončili na severnej strane za horizontom s minimálnym poškodením Freestyle a Elity a pokračovali v súťaži.
Prví traja na 9. ročníku MRA F3F FAI, z ľava: 3. Kryzstof Wilkos z Krakova, víťaz Vladimír Šimo, Ružomberok a 2. Leszek Kaczmarski, Zakopané.  Odlietalo sa XVI. letových kôl bez protestov a v plnej spokojnosti všetkych pilotov. Dosiahnuté  výsledky sú porovnateľne, respektíve lepšie ako výsledky tohtoročných nespočetnekrát prekladaných súťaži seriálu M - SR s výnimkou súťaži na Gugli a Donovaloch, ktoré sa lietali podľa schváleného kalendára ZMoS na rok 2012!!!! Je potrebné nad týmto konštatovaním sa zamyslieť a to veľmi vážne, lebo sa znemožňuje lietať niektorým pilotom všetky súťaže Seriálu.Tak tomu bolo tento rok. Je to už prax niektorých klubov. F3F je oficiálna kategória, za ktorú sa bojovalo od roku1978. A teraz, keď je oficiálna, tak niektorí takzvaní „funkcionári“ niektorých klubov robia všetko preto, aby sa vytratila zo slovenských svahov, respektíve robia všetko preto, aby znechutili tých málo pilotov chodiť lietať!!!! Prví traja boli ocenení medailami a drobnými upomienkovými darčekmi.
Tešíme sa na IX. ročník, ktorý MK 88 HAWKS chce zaradiť ako druhú súťaž Seriálu M-SR F3F FAI 2013, keď prvá súťaž XXIII.PPP mesta Dobšiná sa bude lietať 8.-9. júna 2013 a MRA sa bude lietať 7. - 8. septembra 2013.
Mgr. Štefan Andoga - Clostermann,
predseda MK HAWKS
a riad. MRA 2012

VÝSLEDKY:
 

FOTOGRAFIE Z PRETEKOV
{jcomments on}

Čítať 2830 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!