Vytlačiť túto stránku
sobota, 10 január 2015 17:48

Peter Šereda si zopakoval víťazstvo aj v 23. ročníku stolnotenisového turnaja v Gemerskej Polome

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

gp sereda peter1aV sobotu 10. januára 2015 sa v Gemerskej Polome konal už 23. ročník obľúbeného turnaja „O pohár starostu obce“. Portál slovaktabletennis.com o turnaji, ktorého sa zúčastnilo 24 hráčov informoval, že prihlásených vyžrebovali do ôsmich skupín po troch, do pavúka postupovali z každej skupiny dvaja hráči. Nechýbal na ňom ani vlaňajší víťaz Peter Šereda, slovenská dvojka a hráč DTJ Hradec Králové, ktorý bol zároveň aj najväčším favoritom na zisk prvenstva, no poradím mali zamiešať aj extraligisti Zoltán Lelkeš, Alexander Valuch či Tomáš Šereda. Zápasy v skupinách a prvé kolá pavúka dopadli viac menej podľa papierových predpokladov. Podľa prognóz prešiel do finále hladko Peter Šereda, no o druhom finalistovi sa rozhodovalo v ťažkom zápase medzi dvojkou a trojkou turnaja, Zoltán Lelkeš narazil na Alexandra Valucha. Z víťazstva sa tešil mladší Valuch, ktorý tak vo finále vyzval Petra Šeredu.

Boj o zlato a finančnú odmenu v hodnote 100,- eur si vybojoval hráč DTJ, Peter Šereda, ktorý porazil Sašu Valucha v piatich setoch a odniesol si tak aj Pohár starostu obce Gemerská Poloma.

Výsledky: 

Semifinále: P. Šereda – T. Šereda 3:0 (2,9,4), A. Valuch – Lelkeš 3:1 (8,11,-7,7).

Finále: P. Šereda – A. Valuch 3:2 (7,9,-7,-13,8).

Turnaja sa zúčastnilo 7 mimogemerských hráčov, z ktorých traja patria do prvej desiatky najnovšieho rebrička SSTZ. Sú to spomínaný víťaz turnaja Peter Šereda, ktorému patrí druhá priečka, siedmy Zoltán Lelkeš z SK Vydrany a deviaty Alexander Valuch  z MŠK Kysucké Nové Mesto. Až šenásť hráčov reprezentovalo Gemer. Najvyššia priečka z nich patrí Ľubomírovi Leitnerovi z Geológu Rožňava - 63. Z tohto oddielu ďalší traja pretekári: Gregor Gallo, MatúšLetanovský a Ján Letanovský. Pre zaujímavosť uvádzame ostatných Gemerčanov: M. Ďuríček a J. Siman (obaja Magnezit Revúca-Tisovec), FrKoutek a M. Lenkey (obaja Baník Mlynky), G. Guľkáš (ŠK Jablonov n/T), B. Šramko (ŠK Henckovce) a päť hráčov STK Gemerská Poloma v zostave: W. Leitner, M. Trojan, J. Trojan, J. Gajdoš a M. Ďurán. M. Gecelovský reprezentoval SKT Slavošovce. 

Do záverečných bojov sa prebojovalo 16 najlepších hráčov zo skupín. Prehľad o jednotlivých zápasoch zachytil pripojený pavúk, ktorý prezrádza, ktoré dvojice ako postupovali až do finále. Nájdete ho nižšie v pripojenej prílohe turnaja. 

(Zdroj: slovaktabletennis.com)

 

 Výsledky 23. ročníka turnaja O POHÁR STAROSTU OBCE Gemerská Poloma

Čítať 2136 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:35