Vytlačiť túto stránku
sobota, 18 február 2017 11:34

Súťaž a ochutnávka ovocných destilátov opäť v Lukovištiach

Napísal(a) Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Chcete poznať kvalitu vášho ovocného destilátu? Nechajte si ju posúdiť degustátormi s medzinárodnými skúsenosťami. Prihláste svoje vzorky do súťaže Lukovišťský kalíščok najneskôr do 30. apríla 2017 a počas koštovky v júli sa dozviete výsledky.
„Po úspešnom 1. ročníku podujatia, ktoré sa konalo v roku 2014 pri príležitosti 80. výročia otvorenia obecnej pálenice v Lukovištiach, sa obec rozhodla pokračovať

v súťaži a ochutnávke ovocných destilátov, pričom tentokrát sa jej záber rozšíril na celý Banskobystrický kraj,“ priblížil ochutnávku Jozef Mitter z organizačného výboru súťaže.
Ak chcete teda poznať kvalitu svojho ovocného destilátu, pošlite jeho vzorku (nie staršiu ako 5 rokov) do súťaže Lukovišťský kalíščok 2017 najneskôr do 30. apríla a nechajte si ju posúdiť degustátormi s medzinárodnými skúsenosťami. Súťaží sa v 6 kategóriách, a to slivka, hruška, jablko, čerešňa/višňa, záhradná zmes a iné zaujímavé destiláty. Všetky prihlásené vzorky, ktoré splnia podmienky súťaže, budú ohodnotené a podľa kvality zaradené do zlatého, strieborného alebo bronzového stupňa, resp. umiestnia sa bez ocenenia.
O výsledkoch hodnotenia, ktoré osvedčí Slovenský Rád rytierov destilátov, sa súťažiaci dozvedia 15. júla na ochutnávke ovocných destilátov v Lukovištiach, kde si na svoje prídu aj milovníci pálenky z radov verejnosti. „Okrem koštovky čaká na návštevníkov podujatia posedenie pri ľudovej hudbe a miestnych špecialitách. Súčasťou programu bude aj odborný seminár,“ doplnila pozvanie Alena Segedyová, starostka obce Lukovištia.
Miroslava Vargová

 

Čítať 1767 krát Naposledy zmenené sobota, 18 február 2017 11:53