Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 30 december 2018 11:19

Gemerská kvapka slobody v Tornali podnietila dobrovoľných darcov darovať krv už trinástykrát Doporučený

Napísal(a) J. Pupala
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Klub darcov krvi v spolupráci so ZO SZPB maršála ZSSR R. J. Malinovského, v spolupráci s vedením Domu dôchodcov a Domu sociálnych služieb v Tornali, NTS SR, vysunuté pracovisko v Banskej Bystrici zorganizovali 11.12. 2018 v predvečer 74. výročia oslobodenia mesta Tornaľa vojakmi Červenej armády 2. Ukrajnského frontu pod velením maršála ZSSR R. J. Malinovského a v jej rámci aj rumunskými vojakmi, uskutočnili už XIII. ročník odberu krvi pod názvom „GEMERSKÁ KVAPKA SLOBODY“. Odber krvi sa uskutočnil v Dome dôchodcov a Dome sociálnych služieb v Tornali. Ochotu darovať krv prejavilo a prišlo 22 darcov krvi, a to: Eva Kvetková, Erika Dobiasová, Róber Póša, Andrej Šimon, Jaroslav Pínzik,

Ladislav Baláž, Jaroslav Szoltz, Ladislav Czókoly - prvodarca, Silvia Pusztaiová, Peter Nociarik, Slavomír Skalák a Mária Jakubovská z Tornale, Tibor Demeter z Kráľa, Lórant Ligart z Bohúňova, František Nágl z Gemerskej Panice, Gabriel Plánka z Behyniec, Martin Kožiak zo Žiaru, Bc. Zsolt Trenka a Július Foltín zo Včeliniec, Tibor Völgyi a Róbert Gál z Rimavskej Soboty. Všetci darcovia obdržali od organizátorov drobné spomienkove darčeky, ktoré im budú pripomínať ich humánny počin.  

Po lekárskej prehliadke a kontrolných testoch odobrali pracovníci HTO v Banskej Bystrici drahocennú tekutinu, ktorú darcovia krvi venovali v predvianočnom období neznámym pacientom, ktorí túto vzácnu tekutinu potrebujú k záchrane života alebo k obnove zdravia.

Aj touto cestou organizátori akcie ďakujú všetkým darcom krvi, ale aj pracovníkom DD a DSS v Tornali, pánovi Jozefovi Legátovi, Ing. Štefanovi Juhásovi a Jánovi Orošovi, ktorí sa osobne pričinili o úspešné realizovanie tejto peknej akcie. Osobitné poďakovanie patrí vedeniu strojárskeho podniku LVDS v Tornali, ktoré pravidelne uvoľňuje svojich pracovníkov na odbery krvi. Aj v tomto prípade prišlo ich 12 zamestnancov darovať krv.

JUDr. Jozef Pupala

 

Čítať 1810 krát Naposledy zmenené nedeľa, 30 december 2018 20:29

Galéria obrázkov