Vytlačiť túto stránku
piatok, 08 marec 2019 15:25

Výsledky prieskumu medzi pacientmi, z ktorého sa v rožňavskej nemocnici tešia Doporučený

Napísal(a) Jana Fedáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zdravotná poisťovňa Dôvera na základe spokojnosti jej poistencov aj tento rok zostavila pacientsky rebríček zdravotníckych zariadení. Viac ako 7200 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc, Dôvere poslalo vyplnený dotazník o spokojnosti počas ich hospitalizácie. Zdravotná poisťovňa zisťovala spokojnosť poistencov s takzvanými hotelovými službami, prístupom zdravotníckeho personálu a jeho komunikáciou s pacientmi počas hospitalizácie.
Rožňavská nemocnica si oproti predchádzajúcemu roku 2017 polepšila o 12 miest, z 29. priečky v rebríčku všeobecných nemocníc postúpila na 17. priečku.
„Výsledky prieskumu vnímam ako veľký prejav dôvery pacientov v našu nemocnicu, náš zdravotnícky personál, lekárov, sestry, pôrodné asistentky,

rádiologických asistentov, fyzioterapeutov, sanitárov a všetkých, ktorí zabezpečujú starostlivosť o chorých. Zároveň nás to zaväzuje do ďalšej snahy a práce v zlepšovaní poskytovania zdravotnej starostlivosti. Moje veľké poďakovanie patrí zamestnancom, tohtoročné výsledky hodnotenia nemocníc poisťovňou Dôvera sú hlavne ich zásluhou,“ hovorí riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Rožňava Dušan Suchý.

rv Pacienti posunuli rožňavskú nemocnicu o 12 miest v rebríčku vyššie 2Úsilie nemocnice stojí podľa jeho slov už dlhodobo na viacerých pilieroch.

„Samozrejme, v centre nášho snaženia je pacient. Dbáme o odbornosť, kvalitu a profesionálny prístup nášho personálu. Rovnako je dôležitá bezpečnosť pacientov, zachovanie intimity, empatický prístup lekárov, sestier, príjemné a liečivé prostredie. Každoročne investujeme významný objem peňazí do prístrojového vybavenia, do rekonštrukcií a modernizácie priestorov oddelení a ambulancií. Rozvíjame sa teda po stránke medicínskej aj materiálno-technickej,“ vysvetľuje riaditeľ.

V najbližšom období rožňavskú nemocnicu čakajú veľké zmeny, keďže sa pripravuje zrealizovať projekty financované z európskych fondov. Ich výsledkom bude vybudovanie nového, moderného a komplexne fungujúceho urgentného príjmu. Veľké investície budú tiež smerovať do vybavenia rádiodiagnostiky, v nemocnici pribudne nový počítačový tomograf, digitálne RTG prístroje, ultrazvuky a nemocnica výrazne postúpi v ambícii dobudovania centra intervenčnej rádiológie s celoslovenskou pôsobnosťou. Zmodernizujú sa operačné sály nemocnice, na lôžkových oddeleniach pribudnú nové, elektricky polohovateľné nemocničné lôžka a mnoho iného vybavenia.

„Pevne verím, že aj v nasledujúcom období si nemocnica nielenže udrží dôveru pacientov, ale aj dokáže urobiť ďalší veľký krok vpred. Určite nepoľavíme v ambícii byť aj v budúcnosti dôležitým a dostupným zdravotníckym zariadením pre obyvateľov nielen okresu Rožňava,“ dodal riaditeľ.

Jana Fedáková

 

Čítať 1301 krát Naposledy zmenené utorok, 12 marec 2019 11:55