piatok, 17 apríl 2020 14:55

Rožňavská nemocnica preventívne uskutočnila testy na COVID-19. Piati zamestnanci sú pozitívni

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vo štvrtkovom večernom spravodajstve televízií na Slovensku sme sa mohli dozvedieť, že piati zamestnanci rožňavskej nemocnice Svet zdravia boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom.  Boli sme z toho najviac prekvapení nielen diváci na hornom Gemeri, ale všetci, ktorí máme aký-taký vzťah ku Gemeru vôbec. Nepotešilo nás ani potvrdenie hovorcu siete Svet zdravia Tomáša Kráľa, ktoré poskytol pre slovenskú tlačovú agentúru 16. apríla 2020. Z nej sme sa mohli ďalej dozvedieť, že „Rožňavská nemocnica proaktívne testuje svojich zdravotníckych pracovníkov na nový koronavírus. Z celkového počtu 28 otestovaných zdravotníkov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) bol potvrdený koronavírus u piatich z nich... Ďalších 21 zdravotníkov malo negatívne výsledky, na výsledky dvoch ešte nemocnica čaká.

Zamestnanci s pozitívnym výsledkom sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ochorenia a ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu.“ Podľa zverejnených údajov hovorcu T. Kráľa nemocnica preventívne uskutočnila testy na COVID-19 aj u pacientov, o ktorých sa zdravotníci starali. „Výsledky všetkých sú negatívne. Oddelenie OAIM funguje zatiaľ v štandardnej prevádzke a, samozrejme, v prísnom hygienicko-epidemiologickom režime, rovnako ako zvyšok nemocnice,“ zakončil T. Kráľ.

Koronavírus potvrdili aj u jednej zdravotníčky v Psychiatrickej liečebni v Plešivci.

Situáciu v boji s koronavírusom na Gemeri budeme naďalej starostlivo sledovať a držať najmä zdravotníkom palce, aby sa pozitívne textovania nezvyšovali. 

MG od

 

 

Čítať 1103 krát Naposledy zmenené piatok, 17 apríl 2020 17:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!