Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 júl 2020 21:42

Za TOP lekára nominovali MUDr. Janu Greškovú, primárku psychiatrického oddelenia rožňavskej nemocnice  Doporučený

Napísal(a) J F
Ohodnotiť túto položku
(10 hlasov)

Odborný týždenník Zdravotnícke noviny aj tento rok, a to už po šiestykrát, vyhlásil anketu TOP LEKÁRI  na Slovensku vo viacerých kategóriách. V sieti nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia sa do nej aj po minuloročnom úspechu s radosťou zapojili a do ankety je prihlásených desať výborných špecialistov. V kategórii Psychiatria nominovali MUDr. Janu Greškovú, primárku psychiatrického oddelenia rožňavskej nemocnice a zároveň hlavnú lekárku siete ProCare a Svet zdravia pre psychiatriu.

MUDr. Janu Greškovú v rožňavskej nemocnici pracuje už 29 rokov. Nastúpila do nej po absolvovaní atestácie v odbore anestéziológia a intenzívna medicína, avšak v roku 1995 sa rozhodla odbor zmeniť. Zaujali ju osudy pacientov so psychickými poruchami a snaha im pomôcť ju nasmerovali na psychiatrické oddelenie rožňavskej nemocnice, kde začala pôsobiť ako sekundárny lekár.

V rokoch 1997 a 2000 absolvovala I. a II. atestačnú skúšku z odboru psychiatria. V roku 2002 sa stala primárkou psychiatrického oddelenia a od roku 2019 je zároveň aj primárkou psychiatrickej liečebne v Rožňave. Počas jej dlhoročnej práce prešlo psychiatrické oddelenie výraznými zmenami a rozvojom. Rok 2003 sa v Rožňave spája so zavedením elektrokonvulzívnej terapie v kontinuálnom liečebnom režime. V nasledujúcich rokoch boli do diagnosticko-terapeutického procesu postupne zavedené ďalšie a ďalšie inovácie: psychodiagnostika a psychoterapie na oddelení tímom psychológov, participácia na klinických štúdiách, repetitívna transkraniálna magnetická stimulácia, psychodiagnostika a liečby pomocou metódy Biofeedbacku, audiovizuálnej stimulácie u depresívnych, neurotických porúch. Významným míľnikom v jej kariére, rovnako tak v rozvoji psychiatrie v Rožňave, bolo spustenie prevádzky psychiatrickej liečebne v roku 2013. V priebehu niekoľkých rokov sa jej podarilo vytvoriť nadregionálne pracovisko pre pacientov z celého východného Slovenska a vybudovať motivovaný a empatický tím ľudí - lekárov, sestier, psychológov, liečebných pedagógov, ergoterapeutov a sanitárov - ktorý pomáha stovkám pacientov ročne. MUDr. Jana Grešková je empatická k pacientom, ktorým venuje veľa aj zo svojho voľného času. Psychiatrickí pacienti sú totiž zvláštnou skupinou pacientov, pri ktorých získanie si dôvery a pochopenia zohráva veľmi dôležitú úlohu pri liečbe. Pani primárka dokáže včas rozpoznať poruchy, nariadiť adekvátnu liečbu, s úsilím zabrániť závažným, nepriaznivým a často dlhodobým dôsledkom. Disponuje vedomosťami, skúsenosťami, rozhľadom, má schopnosť trpezlivo vypočuť a pochopiť pacienta. Dokáže ochotne a nezištne „slúžiť“ pacientom. Zmyslom jej povolania je umenie „získavať rozdávaním“. Pacientom pomôže vyliečiť sa alebo ich naučí, ako so svojim ochorením ďalej plnohodnotne žiť. V roku 2007 absolvovala MUDr. Grešková odbornú skúšku „Súdny znalec v odvetví Zdravotníctvo a farmácia, odbor psychiatria“, v roku 2008 atestačnú skúšku „Manažment a riadenie zdravotníctva“. Je držiteľkou certifikátu GCP – 2007, 2014, 2016. V roku 2016 sa stala hlavnou lekárkou siete nemocníc Svet zdravia pre psychiatriu.

Hlasovať je možné do 19. júla na adrese: <a href="/https://mediweb.hnonline.sk/spravy/top-lekari-slovenska/psychiatria">top lekari-slovenska/psychiatria.</a>

Jana Fedáková

 

Čítať 5009 krát Naposledy zmenené pondelok, 06 júl 2020 22:14

2 komentáre

  • Odkaz na komentáre Silvia Polomkova piatok, 10 júl 2020 21:00 Napísal(a) Silvia Polomkova

    To je naozaj pani doktorka. Odborníčka, žena s veľkým srdcom.... Ďakujem jej za to že je!

  • Odkaz na komentáre MUDr. Dezider Bánes utorok, 07 júl 2020 18:16 Napísal(a) MUDr. Dezider Bánes

    Excelentná odborníčka, spoľahlivá kolegyňa.