Vytlačiť túto stránku
štvrtok, 26 november 2020 16:44

V rimavskosobotskej nemocnici sa narodilo tisíce bábätko roku 2020

Napísal(a) J. Fedáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa v stredu 25. novembra narodil jej tisíci tohtoročný novorodenec. Rodičia mu dali meno Dávid.
Na svet prišiel krátko pred pol štvrtou ráno, necelú hodinu po príchode mamičky do rimavskosobotskej pôrodnice. Po narodení vážil 3380 gramov a meral 51 centimetrov.
Mamičke Dorotke z obce Čerenčany prišiel dnes spoločne s personálom k jej druhému dieťatku pogratulovať aj riaditeľ rimavskosobotskej nemocnice Richard Hrubý a podaroval juniorovi plyšového macíka.
Malého Dávida doma čaká sestrička, ktorá sa Dorote tiež narodila v rimavskosobotskej nemocnici. Teraz mamičku paradoxne hospitalizovali v rovnakej izbe, ako pred troma rokmi.
„Bola som spokojná a chválim celý pôrodný tím,“ dodala mamička.

V rimavskosobotskej nemocnici sa vlani uskutočnilo 1105 pôrodov. Najviac ich bolo v mesiaci september, a to 115. Chlapcov prišlo na svet viac ako dievčat a 11 mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo dvojičky.
Medzi najčastejšie dievčenské mená, aké rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Sofia, Ema a Anna. U chlapcov zase dominovali mená Tomáš, Jakub a Ján.

Jana Fedáková
Komunikačný špecialista

 

Čítať 1049 krát Naposledy zmenené štvrtok, 26 november 2020 16:56