streda, 23 júl 2014 17:42

Najväčšia výmena lavičiek v slovenských nemocniciach sa začína v Rožňave a v Trebišove

Napísal(a) Tomas Kral
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rV-Nove-lavicky-sestricky1a(Rožňava a Trebišov 23. júla 2014). Regionálne nemocnice Svet zdravia spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera 23. júla začali generálnu výmenu lavičiek vo všetkých 12 nemocniciach siete. Celkovo tak v čakárňach pribudne takmer 1200 lavičiek s vyše 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť zlepšenia, ako by bolo možné skrášliť a zútulniť priestory nemocníc Svet zdravia. Práve lavičky patria k najkritizovanejším v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Ich počet je navyše nedostatočný a pacienti pri čakaní nemajú zabezpečené dostatočné pohodlie. Generálna výmena všetkých lavičiek prinesie nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Svet zdravia na Slovensku. Nové lavičky sa vyznačujú dobrou ergonómiou sedadiel, odolnosťou a jednoduchou hygienickou údržbou. 
RV-Odhalenie-novych-laviciek-Lopatka-KultanNemocnica Svet zdravia Rožňava a Trebišov ako prvé dostali dodávku nových lavičiek. Rožňavskí pacienti sa môžu tešiť na 214 lavičiek so 722 miestami na sedenie. Nové lavičky budú umiestnené v spoločných priestoroch nemocničných oddelení a vo

vynovených ambulantných priestoroch, ktoré práve teraz prechádzajú rekonštrukciou podláh a sociálnych zariadení. Trebišovskí pacienti sa môžu tešiť na 168 lavičiek so 660 miestami na sedenie. Nové lavičky budú umiestnené v spoločných priestoroch nemocničných oddelení a vo vynovených ambulantných priestoroch. V nich sa kompletne zrekonštruovali podlahy, maľovky a pribudol nový informačno-navigačný systém.

„Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ regionálnej siete nemocníc Sveta zdravia, a. s. 
„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.
RV-Nove-lavicky-na-mestskom-uraderv Nove-lavicky-5aV obidvoch mestách Svet zdravia súčasne zrealizoval aj špeciálne inštalácie nových lavičiek na verejných priestranstvách. V Rožňave je to priestor čakárne kancelárie prvého kontaktu na mestskom úrade. V Trebišove budú nové lavičky namontované na autobusovej stanici. Cieľom týchto inštalácií je pritiahnuť záujem verejnosti a poukázať na novu úroveň komfortu v čakárňach pre pacientov.
Najbližšie nemocnice, ktoré dostanú nové lavičky v rámci siete Svet zdravia, sú v Spišskej Novej Vsi, Humennom a v Michalovciach, zvyšné nemocnice postupne do prvej polovice septembra 2014. Dodávateľom nových lavičiek je trnavský výrobca Nábytok R studio, s. r. o. Výška celkovej investície predstavuje vyše 160 000 eur.

 Tomas Kral

 

Čítať 5738 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!