Vytlačiť túto stránku
piatok, 19 september 2014 11:40

Nemocnice zdravia v Rožňave a v Rimavskej Sobote zdobia nové nemocničné steny

Napísal(a) MG-SZ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv-nemo-007a

Maliari sa v nemocnici Svet zdravia v Rožňave doslova vybláznili. Farebné obrázky zvieratiek, kvetov či veselých postavičiek odteraz zdobia nemocničné steny. Združenie Osmijanko sa spolu so zdravotnou poisťovňou Dôvera postaralo o kompletnú farebnú premenu detského oddelenia. 

Detské oddelenie v Rožňave maliari zdokonaľovali viac ako tri týždne. Renovovali a natierali steny a zdobili ich farebnými kresbami. Práce bolo viac ako dosť. Išlo doteraz o najväčšie detské oddelenie, ktoré prešlo rukami majstrov. 

nemocnica-rv-007„Som presvedčená, že deťom pestrofarebné obrázky vyčaria úsmev na tvári. Pre nás je najväčšou odmenou, keď vidíme, ako deti  zabudnú na to, že sú v nemocnici. Spoločne so zdravotnou poisťovňou Dôvera každoročne zrenovujeme viacero priestorov v detských oddeleniach. Našou snahou je, aby postupne v každej nemocnici mali na nás pamiatku v podobe veselých maľoviek alebo detských izieb,“ povedala Jana Pecsérke-Kubranská, riaditeľka združenia Osmijanko.

 

nemocnica-rv-032Kompletnou farebnou premenou prešli ošetrovne, miestnosti intenzívnej starostlivosti, izby pre väčšie deti aj boxy pre tie najmenšie. Nový náter skrášlil aj spoločné priestory vrátane chodby, herne, jedálne a kúpeľne.

Novo vymaľované priestory si symbolickým prestrihnutím stuhy prevzali zamestnanci a vedenie nemocnice. Už tradične na odovzdaní nechýbali ani klauni z občianskeho združenia Červený nos Clowndoctors. Práve pri nich sa hospitalizované deti naplno uvoľnili a schuti zasmiali.

nemocnica-rv-065„Máme radosť z každého nového projektu renovácie, z každého oddelenia, ktoré sa zmení k lepšiemu vďaka nám. Vieme, že pacientom pohľad na útulné prostredie pomáha vyrovnať sa so svojou hospitalizáciou rýchlejšie. V spolupráci so združením Osmijanko pre detských pacientov plánujeme zrealizovať ešte mnoho pekných projektov,“ zhodnotil Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

Projekt renovácie detských oddelení sa realizuje vďaka viac ako sedemročnej spolupráci združenia Osmijanko a zdravotnej poisťovne Dôvera. Spoločnými silami sa podarilo zrekonštruovať priestory už v takmer 30 nemocniciach. Tento rok to boli nemocnice v Bojniciach, Starej Ľubovni a v Žiari nad Hronom. 

Sergej Danilov 
 

 

Pacienti v Rimavskej Sobote sa môžu tešiť na zvýšený komfort

 

 

V nemocnici pribudli nové VIP izby a súčasne odzvonilo starým lavičkám

 

Nova-RS-01Rimavská Sobota 18. septembra 2014 - Svet zdravia dnes oficiálne predstavil prvé výrazné realizované investície do zvýšenia komfortu pacientov v Rimavskej Sobote. V spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera boli na gynekologicko-pôrodníckom oddelení vybudované dve nové VIP izby a aj v tejto nemocnici sa uskutočnila generálna výmena lavičiek. Celkovo tak v nemocničných čakárňach pribudlo 51 nových lavičiek s 185 pohodlnými miestami na sedenie (v celej sieti Svet zdravia je to 1200 lavičiek s vyše 4100 miestami na sedenie). 

 

Nova-RS-02Nové nadštandardné VIP izby na gynekologicko-pôrodníckom oddelení predstavujú najvyššiu úroveň pohodlia v rámci skupiny Svet zdravia. Súčasťou ich vybavenia je harmonický interiér, moderný nábytok, LCD televízor, samostatná kúpeľňa so sprchovým kútom a s toaletou. Poplatok za jednu noc je 20 €, poistenci Dôvery majú 50 % zľavu. Na tomto oddelení, ktoré dosahuje až 1200 pôrodov ročne, sú po rekonštrukcii celkovo 4 nadštandardné izby.

Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. V rámci nej mali všetci zamestnanci možnosť navrhnúť, ako by bolo možné skrášliť a zútulniť priestory nemocníc Svet zdravia. Práve lavičky patria k najkritizovanejším v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Ich počet je navyše nedostatočný a pacienti pri čakaní nemajú zabezpečené dostatočné pohodlie. Generálna výmena všetkých lavičiek prinesie nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Sveta zdravia na Slovensku. Nové lavičky sa vyznačujú dobrou ergonómiou sedadiel, odolnosťou a jednoduchou hygienickou údržbou.

 

Nova-RS-03„Naši zamestnanci aj pacienti sa zhodli, že lavičky v nemocničných čakárňach sú významným problémom. Dnes prezentujeme generálne riešenie, ktoré prináša nový komfortný a hygienický štandard vo všetkých dvanástich nemocniciach,“ zdôraznil Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ regionálnej siete nemocníc Svet zdravia, a. s.

 

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

 

Tomáš Kráľ

 

Čítať 6302 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:31