piatok, 09 júl 2021
piatok, 09 júl 2021 17:44

Letné dobrodružstvá s Amoskom

SUPER úžasný tábor. Vďaka podpore BBSK sa nám v Základnej škole Jana Amosa Komenského v Revúcej už druhýkrát podarilo pripraviť pre deti denný tábor plný letných zážitkov a aj ho úspešne zrealizovať v dňoch 5. až 8. júla 2021.
Zameraný bol na aktívne vyplnenie voľného času pre 45 detí počas prázdnin kultúrno – poznávacími a športovými aktivitami detí. Cieľom tohto projektu bolo poskytnúť deťom kvalitnú starostlivosť, rozvoj osobnosti detí zaujímavým programom s rôznorodým zameraním, posilniť zdravie detí pobytom v prírode a fyzickou aktivitou. Dôležitým momentom bola aj socializácia detí, tak narušená počas obdobia prerušeného vyučovania.

Zverejnené v Základné školy

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva všetkých záujemcov na výstavu insitného maliarstva s názvom Svet kovačického insitného umenia.
Vernisáž výstavy sa uskutoční v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25, dňa 13. júla 2021 o 16:00 hod.
Tradícia insitného maliarstva Slovákov vo Vojvodine, sústredených najmä v okolí obce Kovačica, je dlhá a siaha až do konca tridsiatych rokov minulého storočia. Prví maliari začali maľovať zo záľuby a kopírovali najmä exotické námety z pohľadníc a fotografií. K maľbe pristupovali s čistým záujmom bez akéhokoľvek poznania zákonitosti. Neskôr si začali všímať život okolo seba. Roľnícky život a ľudové zvyky sa stali ústredným motívom kovačického insitného umenia.

Zverejnené v Múzeá

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila v letných mesiacoch 2021 pre deti vo veku 8 – 11 rokov dva turnusy denného letného tábora Ekáčikovia z knižnice, ktorý finančne podporil Fond na podporu umenia.

Druhá vlna pandémie ochorenia COVID-19 a obmedzenia proti šíreniu mali negatívne dopady na všetky vekové kategórie, deti nevynímajúc. Vyučovanie v školách bolo dlhodobo pozastavené – prebiehalo formou dištančnej výučby, akékoľvek stretávanie bolo zakázané. Počas prázdnin sa rodičia snažia naplniť čas svojich detí a jednou z možností je dať ich do letného tábora. „Nezabudnuteľné zážitky v nových kolektívoch poskytujú tábory. V tomto roku sme počas leta pripravili pre deti dva turnusy denného tábora,“ rozhovorila sa odborná pracovníčka úseku pre deti a mládež Natália Gyüreková

Zverejnené v Knižnice