pondelok, 20 september 2021

Miestna akčná skupina MALOHONT vyhlásila 9. ročník fotografickej súťaže Malohont mojimi očami, ktorá je určená pre malých aj veľkých, amatérskych aj profesionálnych fotografov. Súťažné fotografie je možné posielať do 31.10.2021.

Fotosúťaž poskytuje priestor poukázať na to najlepšie, čo v regióne Malohont a jeho okolí máme – na miesta, pamiatky, ľudí i udalosti, ktoré zaujmú oko domáceho fotografa i toho, kto sa sem práve vďaka nim stále rád vracia. Súťaží sa v nasledovných kategóriách:

  1. Prírodné krásy
    stromy, jaskyne, rybníky, skalnaté útvary, vodné toky, prírodné turistické zaujímavosti a pod.
Zverejnené v Fotografia

Dňa 28. septembra 2021 (utorok), pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu, ponúka Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote bezplatný vstup do výstavných a expozičných priestorov v čase od 8.00 do 18.00 hod. Okrem prehliadky múzea je pripravený aj tematický program určený školám aj verejnosti. Podujatie je realizované s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

V doobedňajších hodinách je pripravený program pre školské skupiny. O 8.00, 9.30 a 11.00 hod. sa uskutoční prehliadka výstavy Syseľ. Výstavou bude sprevádzať biologička múzea a autorka výstavy RNDr. Monika Gálffyová. Výstava je zameraná na najfotogenickejšieho hlodavca - sysľa pasienkového, jeho život, prostredie, ohrozenia, ktorým čelí a opatrenia na jeho pomoc. Počas prehliadky môžu deti vstúpiť do syslieho tunela v nadživotnej veľkosti.

Zverejnené v Múzeá