pondelok, 03 jún 2019 11:30

Revúčania oslávili sté výročie založenia futbalu v meste Doporučený

Napísal(a) Mgr. Patrícia Šefranová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Na fotografii zľava: primátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, prezident Mestského futbalového klubu Revúca Peter Lipták, predseda Oblastného futbalového zväzu v Rimavskej Sobote Marián Petrok, sekretár Oblastného futbalového zväzu pre okresy Rimavská Sobota a Revúca Ing. Ivan Ostrihoň. Na fotografii zľava: primátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, prezident Mestského futbalového klubu Revúca Peter Lipták, predseda Oblastného futbalového zväzu v Rimavskej Sobote Marián Petrok, sekretár Oblastného futbalového zväzu pre okresy Rimavská Sobota a Revúca Ing. Ivan Ostrihoň. Foto: Peter Poboček

Mestský futbalový klub Revúca si v nedeľu 26. mája 2019 pripomenul veľké historické jubileum. Od valného zhromaždenia, na ktorom národne zmýšľajúci obyvatelia mesta Revúca položili základy vzniku telovýchovnej organizácie Sokol, ktorej vtedajšia športová činnosť bola zameraná predovšetkým na futbal, už ubehlo 100 rokov.
Aj napriek nepriazni nedeľňajšieho počasia si do areálu štadióna našlo cestu množstvo fanúšikov, ktorí mohli na vynovenom štadióne sledovať zápasy starších a mladších žiakov klubu, ako aj exhibičné stretnutie MFK Revúca a FC Spartak Trnava.
Pri tejto príležitosti predseda Oblastného futbalového zväzu v Rimavskej Sobote Marián Petrok odovzdal primátorovi mesta Revúca Ing. Júliusovi Buchtovi ocenenie – Pamätnú plaketu za dlhodobú vzornú reprezentáciu regiónu a príkladnú prácu v prospech rozvoja mládežníckeho futbalu.

Primátor so slovami „Plaketa by mala patriť všetkým, ktorí sa v Revúcej futbalu venovali,“ sa zároveň zaviazal pomáhať futbalu ďalších 100 rokov. Toto ocenenie prevzal aj vďaka pomoci pri získavaní finančných prostriedkov pre fungovanie klubu vo výške 19 000 € mimo finančnej podpory športovej činnosti klubu Mestom Revúca, ako aj pomoci v rámci finančného príspevku 2 000 € na čiastočnú úhradu výdavkov spojených s organizovaním tejto akcie.

Poďakovanie za odvedené úsilie počas prípravy a realizácie tejto akcie patrí všetkým zainteresovaným: Adriánovi Štempelovi, majiteľovi klubu FC Spartak Trnava Vladimírovi Poórovi, riaditeľovi klubu FC Spartak Trnava Marekovi Ondrejkovi, predsedovi Oblastného futbalového zväzu v Rimavskej Sobote Mariánovi Petrokovi, predsedovi Komisie pre ihriská a športoviská SFZ Ladislavovi Liptákovi, Mestu Revúca a primátorovi Ing. Júliusovi Buchtovi, Mestskému kultúrnemu stredisku v Revúcej, Banskobystrickému samosprávnemu kraju, Mestským lesom Revúca, s. r. o., Ing. Romanovi Gažúrovi, Ing. Viliamovi Barančokovi a v neposlednom rade samozrejme aj hráčom Trnavy, účinkujúcim a fanúšikom.

Na úvodnej fotografii zľava: primátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, prezident Mestského futbalového klubu Revúca Peter Lipták, predseda Oblastného futbalového zväzu v Rimavskej Sobote Marián Petrok, sekretár Oblastného futbalového zväzu pre okresy Rimavská Sobota a Revúca Ing. Ivan Ostrihoň.

Mgr. Patrícia Šefranová
Fotografie: Peter Poboček

 

Čítať 3295 krát Naposledy zmenené pondelok, 03 jún 2019 23:31

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!