Vytlačiť túto stránku
pondelok, 20 júl 2020 21:22

Horný Gemer sa pripravuje na štart nového ročníka majstrovských futbalových súťaží Doporučený

Napísal(a) MG - od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Horný Gemer sa pripravuje na štart nového ročníka majstrovských futbalových súťaží Foto: Vladimíra Kucharíková

Zo sociálnych sietí a niektorých webových stránok sa dozvedáme, že futbalový Gemer ani v súčasnosti nezaháľa, ale využíva situáciu, keď pre koronavírus sú zastavené všetky majstrovské súťaže v tomto regióne a mužstvá sa pripravujú na reštart už od nových ročníkov viacerými prípravnými zápasmi. Známa stránka futbalu na Slovensku futbalnet.sk z nášho okresu práve informuje, že súčasné voľno využíva na zorganizovanie konferencie s aktívom Oblastného futbalového zväzu, ktorá sa uskutoční 24. júla 2020 o 17.30 na štadióne MFK v Rožňave. Podľa neoficiálnych informácií rozhodne o tom, ako súťaže budú v novom ročníku vyzerať a ktoré mužstvá sú do nich prihlásené. Keďže aj krajská organizácia futbalu prišla s niektorými návrhmi na zmenu v riadení i organizovaní krajských súťaží, istotne sa v najbližších dňoch dozvieme, čo od nášho futbalu v nasledujúcom období môžeme čakať.

Ešte predtým spomínané voľno využilo niekoľko mužstiev na to, aby rozhýbali aký-taký futbalový život a ukázali sa svojim divákom. Najväčšiu snahu na to vynaložili futbalisti Gemerskej Polomy, ale tiež Pače, ku ktorým sa pridali aj ďalšíe mužstvá. Vieme o tom, že sa k nim pridali mužstvá Plešivca, Rožňavského Bystrého, Honiec, Lipovníka, Vyšnej Slanej, Rakovnice i niektoré ďalšie.

Pravidelne sa futbalom na tréningoch začali zaoberať aj v Baníku Rožňavské Bystré. Už v máji obnovili trénigy na upravenom futbalovom ihrisku a z času na čas zorganizovali aj prípravné zápasy. Tak sa stretli v Jelšave s mužstvom MFK Jelšava. Zápas sa konal za rozdielnych polčasov, keď druhý polčas poriadne preveril fyzičku oboch mužstiev za veľkého dažďa. Domáci nakoniec po náročnom boji zvíťažili nad Bystranmi 5:4.

Ďalším prípravným zápasom Baníka Rožňavské Bystré bolo stretnutie na domácom ihrisku s futbalistami Lipovníka. Zápas skončil víťazstvom domácich v pomere 3:1. Najviac domácich Bystranov však preverili hostia z Vyšnej Slanej, ktorí potvrdili svoje kvality, aby si s domácimi hráčmi zaknihovali ďalšie víťazstvo v pomere 1:4. Domáci sa predstavili s niektorými posilami, ale proti výborne hrajúcim hosťom nemali šancu.

Spomeňmme ešte futbalový turnaj v Honciach, o ktorom sme sa dozvedeli, že v sobotňajšom nepriaznivom počasí sa divákom predstavili dorastenci MFK Rožňava, Baník Rakovnica, Polom Gemerská Poloma a domáce Honce. Víťazné mužstvá z 1. kola sa stretli vo finále, v ktorom iba tesne 4:3 zvíťazili domáci Hončania. Treba však podotknúť, že mužstvá využili príležitosť dať možnosť zahrať si futbal aj iným hráčom, ktorých nemajú na súpiske. Dodatočne sme sa od pána M. Mogyorošiho z Facebooku dozvedeli jednotlivé výsledky, ktoré dosiahli mužstvá na turnaji takto: Rakovnica - Gemerská Poloma 2:0, OTJ Honce - MFK Rožnava. 2:1, MFK Roznava - Gemerska Poloma 5:3, OTJ Honce - Rakovnica 4:3.

bystre lipovnik 3 1 a     jelsava bystre 5 4 a     bystre slana uhrin a

 

 

Zvedaví sme aj na ďalšie výsledky z prípravných futbalových zápasov. Ak ich poznáte, napíšte nám ich aj s krátkym komentárom.

MG - od

 

Čítať 1018 krát Naposledy zmenené utorok, 21 júl 2020 22:31