Vytlačiť túto stránku
streda, 29 júl 2020 20:29

Na Konferencii ObFZ Rožňava rozhodli o štarte 6. a 7. futbalovej ligy v novom ročníku Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V polovici júla sme na stránke Maj Gemer predovšetkým futbalovú obec nášho okresu informovali, že sa po koronavíruse a pred novým ročníkom uskutoční Konferencia Oblastného futbalového zväzu v Rožňave. V stredu 29. júla sa nám ozval sekretár ObFZ Ladislav Dávid, ktorý nám potvrdil, že v stanovený deň, teda 24. júla o 17.30 hodine na štadióne MFK v Rožňave bola pripravená a konferencia sa aj uskutočnila. Viedol ju predseda ObFZ pán Jozef Džubák, ktorý na konferencii privítal prítomných 17 zástupcov klubov z celého okresu. Dôležité bolo, že spoločne odhlasovali novú organizáciu oblastných futbalových súťaží. V kategórii dospelých sa rozhodlo, že budú dve súťaže. V 6. lige v ročníku 2020/2021 bude štartovať 13 družstiev. Podľa toho ako im boli pridelené čísla sú tieto: č. 1. OFK Vyšná Slaná, 2: TJ Sokol Pača, 3. TJ Tatran Betliar, 4. TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka, 5. FK Baník Drnava, 6. OTJ Honce, 7. TJ Baník Rakovnica, 8. FK Hrhov, 9. TJ Zlatý klas Dlhá Ves, 10. TJ Baník Rožňavské Bystré, 11. FK Plešivec, 12. MFK Dobšiná, 13. FK Gemerská Hôrka.

7. liga dospelých bude v ročníku 2020/2021 pozostávať z 5 prihlásených mužstiev. Sú tu nasledovné: 1. ŠK Polom Gemerská Poloma, 2. MFK Rožňava B, 3. FK Krásnohorské Podhradie B, 4. FK Lipovník, 5. TJ Družba Čoltovo. 

Na konferencii sa tiež rozhodlo, že postupujúce družstvo do 5. ligy obdrží od ObFZ Rožňava odmenu 2 000.- €. Druhým dôležitým rozhodnutím z konferencie je rozhodnutie, že v sezóne 2021/2022 bude v najvyššej oblastnej súťaži dospelých štartovať 12 družstiev. Ostatné budú zaradené do 7. ligy. 

bodnár stefan delegát 1aŠtart novej futbalovej sezóny ObFZ Rožňava je naplánovaný už na 9. augusta zápasmi 6. ligy dospelých. Siedma liga odštartuje o týždeň neskoršie a mládežnícke súťaže sa pridajú k súťažiam dospelých v septembri.

Príjemným konštatovaním na konferencii bolo, že Zlatou cenou futbalového zväzu ocenili pána Štefana Bodnára, ktorý sa nedávno dožil "sedemdesiatky", vo svojich mladších rokoch bol dlhoročným hráčom, ktorý v súčasnosti vykonáva funkciu delegáta ObFZ v Rožňave. Ocenenému blahoželáme aj my prostredníctvom stránky Maj Gemer a želáme mu aby aj naďalej rozdával úsmev a šťastie z kvalitných futbalových zápasov,ktoré sleduje z pozície svojej funkcie. 

Pre úplnosť uvádzame aj rozlosované 1. jesennej kolo súťaže 6. ligy dospelých takto: 9. 8.2020 o 16.30: OFK Vyšná Slaná – FK Gemerská Hôrka, TJ Sokol Pača – voľno, TJ Tatran Betliar – MFK Dobšiná, TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka – FK Plešivec, FK Baník Drnava – TJ Baník Rožňavské Bystré, OTJ Honce – TJ Zlatý klas Dlhá Ves, TJ Baník Rakovnica – FK Hrhov. 

Prvé kolo jesennej časti 7. ligy dospelých ObFZ uverejním neskoršie.

MG - OD

 

Čítať 1118 krát Naposledy zmenené piatok, 31 júl 2020 17:02