Vytlačiť túto stránku
pondelok, 04 jún 2012 10:07

Baníci z Nižnej Slanej nečakane zvíťazili u lídra spod Geráv Doporučený

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dedinky – Nižná Slaná 2:3 (1:1). Góly hostí: Gustáv Keršák, vlastný, Dušan Valko. Rozhodca: J. Palacko. Delegát: J. Antal. Diváci: 70. Zostava hostí: I. Krnáč – V. Karas (C), M. Soják, M. Prónai, M. Schwarz – O. Junger, G. Keršák, R. Die, P. Slovák – J. Cangár, J. Gelda. Náhradníci: J. Leštach, D. Valko, Ján Junger, Š. Tomášik (B). Striedania: O. Junger (J. Leštach), J. Gelda (D. Valko), V. Karas (80. min. Ján Junger). V 20. kole II. triedy ObFZ Rožňava cestovala Nižná Slaná do Dediniek. Do zostavy sa vrátili niektorí hráči, podobne aj na lavičku. Líder nastúpil tiež v pozmenenej zostave. Obe mužstvá mali o čo hrať, v prípade domáceho mužstva to bola snaha o návrat do prvej triedy,

v prípade hostí zasa po dvoch slabších výsledkoch napravenie si mienky u svojich fanúšikov, či športovej verejnosti.
Zápas sa začal rozohrávkou domácich. Prvú akciu im hostia zmarili. Následne líder útočil po ľavej strane, dve strely neboli presné, hoci strele ľavého záložníka nechýbalo veľa. Hostia bránili, v tomto polčase domácich do výraznej šance nepustili. Spoliehali sa na protiútoky. Domáci útočili po oboch stranách, na ľavej strane sa cez Schwarza nepresadili, na pravej strane sa domácemu záložníkovi nedarilo. Hostia sa dostali do protiútoku, avšak akciu im zastavil ofsajd. Domáci začali útočiť po pravej strane, kde však loptu odovzdali brankárovi, mali nepresnú strelu, viacero lôpt išlo na M. Chabadu. Keď sa zdalo, že domáci si vytvoria tlak, spravili v strede poľa chybu. K lopte sa dostal Keršák, unikol po ľavej strane a strelou k ľavej žrdi skóroval. 0:1. Hostia však neskôr inkasovali, po dlhej lopte za obranu hostí domáci hráč vyrovnal. 1:1. Po góle sa aj hostia snažili viac dostávať za svoju polovicu, strelu Cangára domáci brankár chytil. Ďalšia možnosť bola po rohu. Domáci tentokrát útočili po ľavej strane, strelu domáceho hráča z výhodnej pozície zblokoval stopér hostí, ktorý musel z hry odstúpiť. Hostia mali ešte jeden únik Keršáka, ktorého strela bola nepresná. Priamy kop domácich bol tiež nepresný a preto sa polčas skončil remízou.
Do druhého polčasu domáci striedali, neskôr aj hostia začali striedať. Domáci mali v tomto polčase prevahu, avšak nedokázali premeniť ani tie najvyloženejšie príležitosti. Už v prvom polčase bolo vidieť na domácom brankárovi zranenie, čo sa v tomto polčase prejavilo. Hostia vyťažili z minima maximum, do hry sa neskôr dostal aj hráč, ktorý sa šetril na tento zápas. Hostia sa mali fázu, keď sa im hru podarilo držať na súperovej polovici. Po jednom z mála útokov domáci brankár loptu neudržal, následná prudká strela Dieho sa síce odrazila od brvna, avšak od domáceho hráča sa odrazila do siete. 1:2. Domáci začali útočiť, ľavý útočník domácich mal dve šance na skórovanie. Priamy kop domácich nebol presný. Domáci mali prevahu, do útokov sa zapájal aj predstopér. Napokon sa im podarilo vyrovnať po menšej chybe brankára hostí. Gól strelil striedajúci pravý záložník domácich, 2:2. Následne si domáci začali vytvárať ďalšie príležitosti, zrejme im nebolo súdené skórovať. Prudká strela hráča domácich skončila na žrdi, ďalšia strela letela tesne nad ľavý vinkel. Trikrát podržal hostí brankár. Po jednom z útokov domácich sa k lopte dostal Valko. Odovzdal ju Slovákovi, ten si narazil loptu s Diem, po centri Valko slabou hlavičkou skóroval. 2:3. Domáci si vytvorili tlak, ďalšiu šancu mali, keď hráč z pár krokov strelil loptu do brvna. Rozhodca svojimi verdiktmi vyvolával nespokojnosť na oboch stranách. Stopér hostí opäť zblokoval strelu domácich, pravý obranca viackrát odvrátil útoky domácich. Posledných asi 15. minút hrali mužstvá akoby bez záloh. Hostia odvrátili loptu už na polovici, napr. Leštach dvakrát. Po jednom z viacerých rohov domáci mali výhodu penalty, po ruke Keršáka. Rozhodca vylúčil hosťom Dieho. Domáci hráč však nepremenil, keď jeho strela presná nebola. V závere zápasu sa hralo v okolí šestnástky hostí, hoci sa hralo päť minút viac ako by sa malo, domácim sa už vyrovnať nepodarilo.

Poradie strelcov Nižnej Slanej 

Jesenná časť
3 góly: Matúš Pitoňák, Juraj Cangár,
2 góly: Peter Milko, Vladimír Karas, Juraj Leštach, Dušan Valko, Peter Slovák,
1 gól: Martin Hajči, Miroslav Prónai, Tomáš Pitoňák, Dalibor Hajči 

Jarná časť (do 20. kola)
6 gólov: Roman Die,
4 góly: Ján Gelda,
3 góly: Peter Slovák, Juraj Leštach, Dušan Valko,
2 góly: Juraj Cangár, Dalibor Hajči, Gustáv Keršák,
1 gól: Ondrej Junger, Peter Milko, Miroslav Prónai, 

Celkové poradie
6 gólov: Roman Die,
5 gólov: Peter Slovák, Juraj Cangár, Juraj Leštach, Dušan Valko,
4 góly: Ján Gelda,
3 góly: Dalibor Hajči, Matúš Pitoňák, Peter Milko,
2 góly: Vladimír Karas, Miroslav Prónai, Gustáv Keršák,
1 gól: Martin Hajči, Tomáš Pitoňák, Ondrej Junger
 
Poznámka
: Kurzívou sú označení hráči, ktorí už nehrajú za Nižnú Slanú

Doterajší prehľad výsledkov majstrovských zápasov Nižnej Slanej v sezóne 2011/2012

Kolo

Zápas

Výsledok

Góly

1 kolo

Kečovo - Nižná Slaná

2:0 (2:0)

 

2 kolo

Nižná Slaná – Rožňava B

1:1 (0:0)

M. Hajči

3 kolo

Čoltovo - Nižná Slaná

1:2 (0:2)

M. Pitoňák, Cangár

4 kolo

Nižná Slaná - Jovice

1:1 (1:0)

Slovák

5 kolo

Štítnik - Nižná Slaná

3:3 (1:3)

Milko, T. Pitoňák, Valko

6 kolo

Honce - Nižná Slaná

2:3 (0:3)

Milko, M. Pitoňák 2

7 kolo

Nižná Slaná - Pača

0:2 (0:0)

 

8 kolo

Ml. Brzotín - Nižná Slaná

4:4 (0:1)

Prónai, Valko, Karas 2

9 kolo

Nižná Slaná - Dedinky

1:3 (0:2)

Leštach

10 kolo

Rakovnica - Nižná Slaná

0:1 (0:1)

Leštach

11 kolo

Nižná Slaná - Plešivec

4:1 (3:0)

Cangár 2, D. Hajči, Slovák

12 kolo

Nižná Slaná - Kečovo

5:1 (1:0)

Die, Valko, Prónai, Slovák, Leštach

13 kolo

Rožňava B – Nižná Slaná

4:1 (1:0)

Leštach

14 kolo

Nižná Slaná - Čoltovo

8:1 (3:0)

Die 4, Slovák 2, Cangár, Gelda

15 kolo

Jovice - Nižná Slaná

2:2 (1:2)

D. Hajči, Gelda

16 kolo

Nižná Slaná - Štítnik

3:1 (1:0)

Keršák, Cangár, Valko

17 kolo

Nižná Slaná - Honce

3:1 (0:0)

Leštach, D. Hajči, Die

18 kolo

Pača - Nižná Slaná

4:2 (1:2)

Gelda 2

19 kolo

Nižná Slaná - Ml. Brzotín

2:2 (2:1)

O. Junger, Milko

20 kolo

Dedinky - Nižná Slaná

2:3 (1:1)

G. Keršák, vlastný, D. Valko

Viac o FO Baník Nižná Slaná

Štefan Tomášik

 

Čítať 2287 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:09