Vytlačiť túto stránku
sobota, 14 september 2013 21:33

Barnák z Dobšinej strelil najkrajší gól zápasu s rezervou Dlhej Lúky, ale ani ten nevyvážil deväť domácich

Napísal(a) Ladislav Székely
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Krásnohorská Dlhá Lúka B - Dobšiná  B  9:1 (4.0). Súperi sa stretli v zápasoch II. triedy vo futbale prvý raz v priamej konfrontácii až v 7. kole. Bola v tom aj dilema, že ktoré mužstvo si potvrdí, že má niekoľkých hráčov, aby mohli naskočiť aj do Á mužstva. Základ úspechu si vybudovali domáci už v prvom polčase, ktorý vyhrali rozdielom triedy 4:0. Ale to nebolo od nich všetko. Domáci v prvom polčase postupne nastrelili 4 brvná. V 10. min. ušiel hráč domáceho mužstva Králik, ale jeho strela pristála na brvne. V 12. min. už Ulman pekne trafil 1:0. V 15. min Podracký vybojoval loptu a vedľa brankára zasunul a bolo 2: 0. Hráči domáceho mužstva dostali guráž a pokračovali v nátlakovej hre. V 26. min Klárik sa odhodlal vystreliť a z 28 metrov prekonal brankára - bolo 3:0. V 41. min. zvýšil Klárik z pokutového kopu na 4:0.  

V druhom polčase domáci svoj tlak vystupňovali aj  peknými akciami postupne zvyšovali skóre. Čestný gól hostí dal krásnou strelou do pavučiny Barnák. Tak to bola paráda! Stretnutie sa nakoniec skončilo 9:1.Góly: Gorgei 2x, Emôdi 2x, Ulman, Klárik 2x,

Luspaj a Podracký. Za hostí Barnák. Pred slabou návštevou 30 divákov rozhodoval Gallo. Tréner domácich pán Bernáth komentoval takto: „Začali sme výborne, naša taktika splnila účel. Hráči všetko perfektne dodržali a úspech sa dostavil. Vedúci hostí pán Poliak: „Prvý polčas sme si sami pobabrali a druhý už bol o ničom. Na otázku, aký má pocit,že strelili najkrajší gól zápasu, komentoval takto: „Neteší ma, lebo sme dali len jeden.“ Zápas rozhodoval pán Gallo, ktorý udelil  tri žlté karty.

Ladislav Székely

 

Pohľad na zápas aj zo strany domáceho komentátora

 

Zápas dvoch B-čok priniesol v 7.kole II. triedy gólové hody. 30 návštevníkov tohto zápasu mohlo vidieť až 10 gólov, no žeby bol zápas bol vyrovnaný tak to sa určite nedá povedať. Krh. Dlhá Lúka vyprevadila svojho súpera s deviatkou na konte a to ešte mohli byť radi, že skóre sa zastavilo na čísle 9. 

 

Domáci zápas od úvodu kontrolovali a dominovali v ňom vďaka svojej nátlakovej hre. Hosťom sa nedali ani nadýchnúť a útoky prichádzali z každej strany. Do 10. minúty domáci trikrát trafili brvno a zdalo sa že to bude smolný deň, ale časom sa začali sypať aj góly. Najprv sa po odrazenej lopte mohol tešiť Ulman. 1:0. O pár minút nato sa v blízkosti brankára presadil aj Podraczky. 2:0. Žial tento skvelý forvard domácich musel hneď po svojom strelenom góle odstúpiť kvôli zraneniu členka. Na jeho miesto naskočil M. Emödi, ktorý sa stal tiež hviezdou tohto zápasu. Pred ním sa však ešte presadil dvakrát do polčasu D. Klárik. Tento hráč je preslávený strelami z veľkých dialok, a nesklamal ani teraz. Prekrásnou strelou zvyšoval na 3:0. Pred polčasom ešte po signalizovaní asistenta domáci dostali aj výhodu pokutového kopu. Faulovaný bol práve žolík z lavičky M. Emödi. Klárik sa nemýlil ani teraz a stanovil tak polčasové skóre 4:0. Hostia boli  zrelí na uterák.

 

V druhom polčase už začali aj Dobšinčania vystrkovať rožky, ale domáci valcovali ďalej. Pán rozhodca Gallo to dvakrát zchytal, keď kuriózne počas jednej akcie ho domáci trafili až dva razy. Keď však už ani on nezabránil tak M. Emödi zvýšil na 5:0. Úradovať začali potom hráči Lipovníka, ktorí sú tu v susednej Krh. Dlhej Lúke na hosťovaní. Gorgei ako prvý z nich zaťažil súperove konto a zvýšil už na rozdiel dvoch tried 6:0! Po ďalšej skvelej akcií sa dočkal aj sviatočný strelec Luspaj, ktorý v tomto zápase dostal ofenzívnejšie úlohy, ako je to zvykom a dokázal to využiť gólom. Na obe tieto góly nahrával F. Emödi, takže Lipovnícky štvorlístok (Podraczky-Luspaj-Gorgei-F. Emödi) sa presadil aj v tomto zápase. Najlepší hráč hostí, Barnák robil čo mohol a 20.min pred koncom zápasu exportnou strelou dokázal aj znížiť. 7:1. Ku Klárikovi sa na konci zápasu eše pridali dvaja dvojgóloví strelci. M. Emödi si nabehol na center Luspaja a hlavičkou do protipohybu brankára vsietil 8. gól svojho tímu. Gólovú bodku dal Gorgei, keď s F. Emödim rozobrali obranu hostí rýchlou kombináciou a dokonali tak osud hostí z Dobšinej. 9:1! Zápas rozhodoval Gallo na čiare so Zsebikom a Pažitkom. Tréner domácich Dávid Bollo po zápase povedal: "Som spokojný s dnešným výkonom našich hráčov. Chalani konečne hrali podľa toho, čo sme si v kabíne povedali. Dúfam že pozitíva z dnešného zápasu si dokážeme preniesť aj do ďalších súbojov, ktoré nás čakajú."

 

Zostava Krh. Dlhej Lúky B - D.Máté -- D. Klárik, Luspaj, A. Emödi, Csobádi, Gorgei, Mihók, F. Emödi, Ulman, Podraczky, Albert. Striedali: M. Emödi, Plichta.

 

Florian Emödi

 

Ostatné výsledky II. triedy 7. kolo: Jovice - Čoltovo 2:5, Kružná - Nižná Slaná 2:0, Pača - Ml. Brzotín 5:0.

TABUĽKA II. TRIEDY PO 7. KOLE:

 

 

NAJLEPŠÍ STRELCI II. TRIEDY PO 7. KOLE:

12 gólov: M. Baláž (Čoltovo)
6 gólov: Vl. Zsóri (G. Hôrka B), B. Roczei (Čoltovo)
5 gólov: A. Polák (Kružná), M. Podracký (Jovice),
4 gólov: D. Kláírik (Krh.Dlhá Lúka),O. Kerekes, R. Zagiba (obaja Lipovník), J. Gulykás (Pača)
3 gólov: R. Podraczky , A. Gorgei (obaja Krh.Dlhá Lúka), Vl. Karas (N. SLaná), R. Nagy, G. Grecmacher (obaja Jovice ), T. Šofranko (G. Hôrka B), atď.

 

Čítať 2056 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10