Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 16 október 2011 11:58

Bojovnosť a efektivita mladých Drnavčanov vo Valalikoch znamenala zaslúžený bod Doporučený

Napísal(a) FKD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Valaliky - DRNAVA 2:2 (1:0), góly: Bati, Krupáš - Gergely, Šoltés (11m). Bol to zápas mužstiev, ktoré od 5. kola len vyhrávali, no i tak líder bol veľkým favoritom. Drnava sa musela zaobísť bez svojho brankára i bez dvoch Kovácsovcov Norberta a Jána. Práve preto je tento bod zázrakom. Drnavčania stáli v tomto zápse aj proti najlepšiemu strelcovi IV. dorasteneckej ligy, Dominikovi Buzogovi, ktorý zaznamenal už 21 gólov, no dnes prvýkrát  v tejto sezóne mal možnosť prežiť, aký je to pocit neskórovať. Róbert Szöcs, dnes pravý obranca hostí, úplne eliminoval tohto hráča. Drnava možno bola horším mužstvom, keďže si vypracovala minimum šancí, no bojovnosť a efektivita v zakončení


znamenala zaslúžený bod. Začiatok zápasu priniesol opatrný futbal. Drnava pozorne bránila Buzogu a to sa im vyplatilo už v 8. min. Domáci útočník Bati poľahky prešiel cez obranu Drnavy a strelou k tyči otvoril skóre. 1:0. Drnavčania sa nevrhli do útoku aby okamžite vyrovnali, ale pozorne bránili a vyrážali do protiútokov. Domáci však neustále tlačili, vybojovali množstvo rohových kopov, no zvýšiť skóre sa im nepodarilo. Szücs a Šoltés sa na druhej strane pokúšali o strely z diaľky, no nepochodili. Pár minút pred polčasom mohli hostia zasadiť nečakaný úder suverénnym domácim. Po kombinácií Maliňáka s Emödim druhý menovaný vysunul Herczega, no ten zoči-voči brankárovi neuspel a tak na polčas sa šlo za stavu 1:0.
Druhý polčas pokračoval v tej istej schéme. Vozár v bránke Drnavy párkrát podržal svoj tím. V 54. min. sa Maliňák rozhodol vydať do útoku. Prešiel prvého i druhého hráča, na tretieho si už netrúfol, nahral voľnému Gergelyovi a ten v 1000%-nej šanci neuspel. Z následného rohu sa opäť dostala lopta ku Gergelyovi a opäť sa to skončilo len rohovým kopom. Do tretice všetko dobré: Šoltés namieril loptu na hlavu Gergelya a ten hlavičkou nechytateľne namieril a vyrovnal. 1:1. Domáci začali byť nervôzny a z tribún sa začali ozývať protimaďarské pokriky. Domáci sa púštali najmä do mladých hráčov, ako Szücs. Drnava však odolávala všetkému. Buzoga nemal svoj zápas, no v 78. min. potiahol loptu, zacentroval a Krupáš skóroval na 2:1. Drnavčania boli zrazu na kolenách. Päť minút pred koncom bol Šoltés faulovaný a strhla sa obrovská šarvátka, do ktorej sa zapojili nielen hráči, ale aj lavičky. Domáci diváci sa vyhrážali Šoltésovi, Emödimu i trénerovi Drnavy, že dnes tak ľahko z Valalík neodídu. Nervozita sa dala krájať, ale nikto nevedel, že čo ešte na nás čaká v tomto zápase. V poslednej minúte riadneho hracieho času si po centri Szücsa naskakoval na hlavičku Gergely, ktorý by hlavičkoval do odkrytej brány, no domáci obranca rukou poslal loptu na roh. Rozhodcovi však tento moment neušiel a odpískal penaltu. Loptu si postavil Šoltés a svoj bojovný výkon korunoval zaslúženým gólom. 2:2. Rozhodca ešte nadstavil 3 minúty, no domáci svoj nápor už gólom nepotvrdili. Po zápase domácim gradovali nervy, našťastie však k ničomu zákernému nedošlo. Domáci však zabudli nato, že na jar ešte musia pocestovať do Drnavy, kde to bude určite štipľavá odveta!
FKD
{jcomments on}

Čítať 2249 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10