Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 13 október 2013 11:17

Dramatický zápas rezervy Dlhej Lúky s Čoltovom, gólové hody, tri penalty a jedna červená karta

Napísal(a) Florian Emodi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ak sa pozrieme na tabuľku, tak sme si mohli všimnúť, že jediný sobotňajší zápas z 11. kola II. triedy je aj šlágrom kola. Krásnohorská Dlhá Lúka B vďaka svojej dominantnosti na domácej pôde sa udržiava v popredí, a hostia z Čoltova okupujú skvelé 2. miesto. V prípade víťazstva domácich o 2 góly vďaka skóre by sa Krh. Dlhá Lúka B mohla dostať pred svojho súpera a stali by sa druhým vážnym prenasledovateľom lídra z Lipovníka.
Zápas priniesol gólové hody: 3 penalty, jednu červenú kartu a veľmi veľa vzruchu. Našťastie nešlo o zákerné stretnutie, ale o napínavý priebeh. Prvý polčas priniesol menej vzruchu, ale začínalo sa z ostra. V 6. min po strele F. Emödiho sa k dorážke dostal Podraczky aj Lakomi a obaja nastrelili žrď. O minútu neskôr sa predieral cez obranu F. Emödi a hosťujúci obranca Lázok ho fauloval. Nasledovala penalta a gól na 1:0 z kopačky Gorgeiho. Domácich však gól nenakopol a vďaka nepresnostiam sa im vôbec nedarilo. V 21. min. center hostí zastavil A. Emödi rukou, a nasledovala druhá penalta. Džobák sa tiež nemýlil a vyrovnal na 1:1.

Pod sprchy musel putovať Váradi, keď prvú žltú kartu vyfasoval ešte za reklamovanie po prvom góle zápasu, a tu druhú za taktický faul v strede ihriska v 37. min. Druhá polovica prvého polčasu sa niesla v duchu nepresností na oboch stranách a tak na polčas sa šlo za stavu 1:1.

Priebeh druhého polčasu bol ako na kolíske, každý chvíľku ťahal pílku. Domáci za 3 minúty spravili dve kombinačné akcie a zdalo sa, že je rozhodnuté. Najprv vyšla kombinácia F. Emödiho a Gorgeiho, na konci ktorej bol striedajúci Zsilla. 2:1. Zsilla potom vrátil asistenciu Gorgeimu a ten zvyšoval na 3:1. Po týchto góloch sa domáci uspokojili a nepochopiteľne sa stiahli. Po hodine hry hostia dostali ďalšiu penaltu. Brankár Máte vyrazil na A. Emödiho strelu, ktorého lopta trafila do stehna a na chybné avizovanie postranného rozhodcu hlavný rozhodca nariadil penaltu. Lopta sa jeho ruky nedotkla, ale pravda sa nakoniec ukázala, keď Máté penaltu kryl. O 5 minút však predsa len došlo k skorigovaniu stavu. Orbán pekne prenikol a znížil na 3:2. Radosť hostí trvala len krátko, v 70. min. Zsilla dostal skvelú nahrávku od obrancu a popri brankárovi skóroval. 4:2. Opäť sa zdalo, že je rozhodnuté, ale šou sa len práve rozbiehala. Domáci vytvárali obrovské chyby a za tri minúty hostia zmazali dvojgólové manko. Najprv prekrásnou strelou z obrovskej diaľky skóroval G. Máté. 4:3. V 76.min sa presadil aj útočník Röcei a zrazu to vyzeralo na deľbu bodov. 4:4. Domáci však našli v sebe sily, aby ešte rozhodli. Skvele sa prezentoval striedajúci M. Emödi, ktorý po fantastickej nahrávke Gorgeiho preloboval brankára a rozhodol! 5:4! Stalo sa to všetko v 80. min. M. Emödi sa dočkal aj druhýkrát, po skvelom centri F. Emödiho volejom prekonal brankára. Gólu pomohol aj teč obrancu, ale na výsledku to nič nemení. 6:4 – konečný hvizd. Dramatický zápas, ale slabší zápas od domácich hráčov, naopak hostia sa prezentovali skvelým výkonom a poriadne potrápili domácich. No nič nemení na fakte, že Krh. Dlhá Lúka B sa vďaka tejto výhre stala najväčším prenasledovateľom Lipovníka v súťaži.
Zostava domácich: M. Máté – A. Emödi, Gyenes, Csobádi, Mihók, Gorgei, F. Emödi, Luspaj, Ulman, Podraczky, Lakomi. Striedali: Zsilla, Kórintuš, M. Emödi
Zostava hostí: Jónás – Zs. Lázok, G. Máté, G. Molnár, N. Molnár, Váradi, Džobák, Orbán, Röcei, Karász, V. Máté. Striedal: G. Lázok.

Florian Emödi

POZNÁMKA MG: Hostia prišli na zápas bez najlepšieho strelca súťaže Baláža a v nekompletnej zostave. Ťažké srdce majú na hlavného rozhodcu, ktorý mal niektoré chybné verdikty a po úmyselnom zahraní rukou v 16-ke mal vylúčiť domáceho hráča. Mrzí ich aj nepremenenie druhej 11-ky i vylúčenie hráča. 

NAJLEPŠÍ STRELCI II. TRIEDY PO 11. KOLE:

15 gólov – M. Baláž (Čoltovo)

8 gólov – V. Zsóri (Gem. Hôrka B)

7 gólov – B. Röczei (Čoltovo), A. Gorgei (Krh. D. Lúka B)

6 gólov – Podracký (Jovice), A. Polák (Kružná),

5 gólov – D. Klárik, M. Emödi (obaja Krh. D. Lúka B), Volčko (Plešivec

4 góly – J. Gulykás (Pača), O. Kerekes, R. Zagiba, N. Zupko (všetci Lipovník), atď.

 

{jcomments on}

 

Čítať 2256 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14