Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 05 jún 2011 20:28

Futbalisti šampanské môžu začať chladiť nielen v Drnave, ale aj v neďalekom Lipovníku Doporučený

Napísal(a) Florián Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobšiná - Lipovník 1:1 (1:0), góly: ??? – Bollo.  Kým futbalisti Drnavy kraľujú v II. triede, Lipovník naopak v tej prvej. Keďže Drnava mala v nedeľu voľno, tak hráči i fanúškovia Drnavy sa vybrali na futbal o niekoľko kilometrov ďalej. Väčšina z nich síce zakotvila v Krásnohorskom Podhradí, kde hostili Spišské Vlachy, no zaujímavejší duel sa hral v Dobšinej, kde domáci hostili v derby I. triedy Lipovník. Zápas Dobšiná - Lipovník rozhodovali Galík, Šalamon a L. Gyenes. Na zápas i v zlom počasí bolo zvedavých asi 120 ľudí.
Hostia začali zápas dosť nedôrazne a zaplatili za to gólom.

1:0. Rýchly gól šokoval hostí a tí sa herne trápili celý polčas. Domáci však po góle hrozili len zo štandardiek. Väčšiu šancu si ani oni nevypracovali. O to zaujímavejší bol druhý polčas. Lipovník pokračoval tam, kde skončil v 1. polčase, no ako blesk z čistého neba prišiel gól Bolla. Ten padol z nemožnej situácie, prekvapil domáceho brankára a vyrovnal tak stav zápasu na 1:1. Po vyrovnávajúcom góle sa rozhodca mierne priklonil na stranu domácich. No Dobšinej ani to nepomohlo. Po hodine hry mali najväčšiu šancu domáci, avšak skvelý Skokan bol na mieste. O pár minút neskôr sa domáci útočník ocitol sám pred brankárom hostí, ale obranca Lőrincz mal na to celé iný názor a fantasticky zachránil. Na druhej strane mohli rozhodnúť Kardos a Bollo. Prvý menovaný nedokázal prelobovať brankára a Bollo napálil loptu do ochrancu svätyne. Hosťom sa lepila smola na päty, zranil sa im kľúčový hráč Lőrincz, no i bez neho sa Lipovníku podarilo udržať remízu. Remízu, ktorá bola zaslúžená. Lipovník si vďaka tomu udržal štvorbodový náskok a dve kolá pred koncom si už pomaly môže byť istý, že víťazstvo v súťaži bude jeho.
Zostava Lipovníka: Skokan - Lőrincz (77.min - Farkaš), Podracky, Szücs, Barczi, Zagiba - Kelemen, Kardos, Zupko - Milata, Bollo.
Pre informáciu: Krásnohorské Podhradie - Spišské Vlachy 3:0 (1:0). Zápas V. ligy.
Florián Emödi




























Články o futbale sú aj tieto: 

http://www.majgemer.sk/component/content/article/88-fotbal/1019-hrhov-pesi

http://www.majgemer.sk/component/content/article/88-fotbal/1020-drnava-jasov

Čítať 3088 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17