Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 06 júl 2014 21:15

Gemerská Poloma ako víťaz VI. ligy nedostala príležitosť zahrať si vo vyššej súťaži

Napísal(a) MG OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

koniec-futbalu1a

Aj keď sa futbalové súťaže uplynulého ročníka dávno skončili a v mnohých sa vážnejšie zaoberali svojím postavením v ňom, z neoficiálnych zdrojov sa dozvedáme niektoré skutočnosti. Predovšetkým sa vykryštalizovalo zloženie futbalových súťaží po novej reorganizácii. Z nášho regiónu najvyššie zaradili SP MŠK Rožňava, ktorý bude od jesene zaberať v IV. lige skupine JUH. Možnosť zahrať si v histórii klubu doteraz v najvyššej súťaži - IV. lige - nedostali Gemersko-Polomčania, ktorí ako víťazi VI. ligy ešte pred začiatkom nového futbalového ročníka do novoutvorenej IV. ligy márne hľadali spravodlivosť. Je zrejme vo svete futbalu veľkou raritou, aby víťaz nedostal šancu postupu a posledný nezostúpil do nižšej súťaže, ako to bolo pri tejto reorganizácii. Košicko-gemerskú skupiny V. futbalovej ligy tak naďalej budú tvoriť z nášho regiónu Gemerská Poloma, Krásnohorské Podhradie, Gemerská Hôrka, Betliar a Dobšiná. 

Pre úplnosť zloženia ligových súťaží doplňme zastúpenie mužstiev z horného Gemera v nich: Dorastenci v III. lige sk. K-G v novom ročníku nastúpia za účasti Krásnohorského Podhradia, Drnavy a nováčika z Hrhova. 

Žiacke zastúpenie budú mať v II. lige Rožňava medzi staršími i mladšími žiakmi v skupine A a AF DONOVAJ Rožňava v skupine C. 

Portál ObFZ Rožňava ešte pred aktívom ŠTK ObFZ, ktorý sa uskutoční 9. júla 2014 o 17.00 hod. v priestoroch ZŠ Zakarpatská ul. v Rožňave a pred začiatkom nového súťažného roč. 2014 - 2015 informuje o prihlásených futbalových mužstvách okresu Rožňava pre nový súťažný futbalový ročník. Zároveň pripomína začiatok jesennej časti súťaží pre I. a II. triedu dospelí, ktorým je 10. august 2014. Z neho vyplýva, že v I. triede okresu Rožňava sa ráta s týmito účastníkmi: 1. TJ Lok. CHZ Dedinky, 2. OFK Vyšná Slaná, 3. FK Baník Štítnik, FK Baník Drnava, 5. ZK Dlhá Ves, 6. FK Sokol Bohúňovo, 7. Družstevník Honce, 8. FK Lipovník, 9. Jablonov n/T, 10. Hrhov, 11. FO Vlachovo, 12. Sokol Gemtex Rudná, 13. Krh. Dlhá Lúka, 14. Baník Rožňavské Bystré. Ľahko je identifikovať z tohto zoznamu, že Sokol Rudná ako víťaz uplynulého ročníka I. triedy nevyužil možnosť postupu do vyššej súťaže a naďalej bude hrať v I. triede. Prečo sa tak stalo sme sa doteraz od Rudňanov nedozvedeli. Novým častníkom sa stal len víťaz II. triedy FK Lipovník. Papiereň Slavošovce vypadla nielen z I. triedy, ale neprihlásila sa ani do nového ročníka II. triedy.
Nižšiu súťaž - II. triedu - budú tvoriť: 1. FC Kečovo, 2. FK Gemerská Hôrka B, 3. FK Plešivec, 4. TJ Mladosť Jovice, 5. T Ml. Brzotín, 6. TJ Krh. Dlhá Lúka B, 7. Sokol Pača, 8. TJ Baník Nižná Slaná, 9. FK Apex Kružná, 10. TJ Družba Čoltovo.
Dorast bude súťažiť v tomto zložení: 1.TJ Baník Rožň. Bystré, 2. FK Gemerská Hôrka, 3. FK Plešivec, 4. TJ Krh. Dlhá Lúka, 5. ŠK Jablonov n/T.
Starší žiaci: 1. FK Sokol Bohúňovo, 2. TJ Krh. Dlhá Lúka, 3. Sokol Pača, 4. Tatran Betliar, 5. Baník Štítnik.
Súťaž prípraviek ObFZ: TJ FO Vlachovo, Tatran Betliar, TJ Krh. Dlhá Lúka, TJ Sokol Gemtex Rudná, TJ ZK Dlhá Ves, Apex Kružná, OFK Vyšná Slaná, TJ Druž. Honce, FK Gemerská Hôrka.

Úvodná fotografia približuje kritickú situáciu v jednom mužstve na východe Slovenska, len veríme, že sa netýka ani jedného hornogemerského futbalového klubu. Skôr je mementom v práci funkcionárov so svojimi mužstvami pred začiatkom súťaže.

ROZPIS FUTBALOVÝCH SÚŤAŽÍ RIADENÝCH VSFZ ROČNÍK 2014-2014

{jcomments on}

 

Čítať 2144 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17