Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 21 júl 2013 18:55

Gemerská Poloma vo futbalovom turnaji O pohár starostu obce nenašla premožiteľa

Napísal(a) Št. Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 20.7. 2013 na futbalovom ihrisku sa konal turnaj O pohár starostu obce Gemerská Poloma. Konal sa pri 85. výročí založenia telovýchovnej jednoty v Gemerskej Polome. Turnaja sa zúčastnili mužstvá: TJ Gemerská Poloma, Tatran Muráň, FK Obec Lubeník a FK Baník Štítnik.
Prvý zápas hrala Gemerská Poloma so Štítnikom. Hosťom vypomohli v bráne Š. Tomášik a na poste predstopéra J. Gunár. Úvod zápasu bol ešte vyrovnaný. Neskôr začali mať prevahu domáci. Výrazné príležitosti si nevytvorili. Naopak, po ojedinelom brejku inkasovali. Center z pravej strany sa dostal k hráčovi Štítnika a ten prekonal Mišinu. 0:1. Domáci útočili naďalej, brankár Štítnika musel zasahovať trikrát. Do polčasu sa stav nezmenil. Do druhého polčasu domáci tréneri striedali, keď Ďuričeka vymenil Boroš. Miloš Gallo bol dvakrát faulovaný. Z dvoch priamych kopov sa domácim nepodarilo ohroziť bránu hostí. Tretíkrát sa Mil. Gallovi podarilo skórovať z pravej strany, 1:1. Domáci pokračovali v tlaku. Strelu Mar. Galla chytil brankár. Napokon Mil. Gallo vyhral súboj s dvoma obrancami a odrazená lopta sa dostala ku Chocholovi. Ten strelou z uhla prekonal brankára hostí.

Hostia sa snažili vyrovnať. Jedinú vážnejšiu šancu mali iba v prvom polčase. Zápas tak skončil 2:1
V druhom zápase sa stretli Muráň, účastník 1. triedy ObFZ R. Sobota a Lubeník, účastník piatej ligy. Zápas sa skončil víťazstvom Muráňa.
V zápase o tretie miesto Štítnik prevýšil Lubeník, do polčasu bol stav 4:0. V druhom polčase sa hra vyrovnala. Štítnik ešte zvýšil svoj náskok. Lubeník však znížil asi päť minút pred koncom zápasu.
Do finále sa tak prebojovali Gemerská Poloma a Muráň. Domácim sa podarilo otvoriť stav zápasu už v 2. minúte Ďuričekom, ktorý dostal prihrávku za obranu od Boroša. Ďalší gól pridal Benedik strelou po akcii na ľavej strane. 2:0. Domáci tréneri striedali, Ďuričeka vymenil Šubovič. Po faule na Benedika v pokutovom území nasledovala penalta, ktorú Mil. Gallo premenil. Domáci prevýšili hostí po každej stránke. Po podobnej akcii ako pri druhom góle skóroval opäť Benedik, 4:0. Do polčasu už stav nemenil. V druhom polčase domáci strelili hosťom ďalšie dva góly, z toho jeden z pokutového kopu. Hostia skórovali iba raz po samostatnom nájazde. Navyše dohrávali oslabení o jedného hráča, ktorý dostal červenú kartu. Okrem toho nevyužili pokutový kop.
Zostava Gemerskej Polomy: Mišina – Lipták, Hatvaník, Grác, Chochol – Benedik, Mar. Gallo, Gere, Boroš – Ďuriček, Mil. Gallo. Náhradníci: Kováč, Šubovič, F. Tomášik, Š. Tomášik, Madarász. Striedania: Ďuriček (Šubovič), Lipták (46. min. Kováč), Boroš (F. Tomášik), Benedik (Madarász).

Výsledkový servis:
Gemerská Poloma – Štítnik 2:1
Muráň – Lubeník 7:3
O 3. miesto Štítnik – Lubeník 5:1
Finále: Gemerská Poloma – Muráň 6:1

Bc. Štefan Tomášik

{jcomments on}

 

Čítať 2074 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17