streda, 07 august 2013 09:59

Gemerskej Polome sa generálka na 6. ligu nevydarila

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

OFK Vyšná Slaná – TJ Gemerská Poloma 3:2 1:0). Góly Gemerskej Polomy: Mar. Gallo, Šubovič. Zostava Gemerskej Polomy: Tomášik – Kováč, Hatvaník, Lipták, Chochol – Benedik, Mar. Gallo, Gere, Boroš – Ďuriček, Mil. Gallo ml. Striedali: Mišina, Miloš Gallo st., Šubovič.
V rámci letnej prípravy cestovala Gemerská Poloma na posledný zápas do Vyšnej Slanej. Z kádra chýbali Marchevský, Fecko, R. Greško, Grác a B. Milko. Do zostavy sa vrátili Mar. Gallo a Mil. Gallo ml. Brankári Gemerskej Polomy mali slabší deň, keď obaja inkasovali po jednom lacnom góle. Domáci nastúpili tiež v oslabenej zostave, napr. bez Lindáka, mužstvo doplnili mladí hráči z Dobšinej.
Úvod zápasu bol ešte vyrovnaný, hralo sa medzi oboma šestnástkami. Výraznú šancu na strelenie gólu si nevypracovali. Brankár domácich zasahoval raz. Hosťujúci inkasoval po strele Fifika z 30 metrov k žrdi. Krátko potom sa brankári hostí vymenili. Hostia sa snažili vyrovnať, ale v ich hre boli nepresnosti. Dve šance mal Mil. Gallo ml., raz zblízka brankár jeho strelu vyrazil, druhýkrát bolo zakončenie nepresné. Domáci ohrozili Mišinu asi dvakrát. Polčas tak skončil 1:0.

Do druhého polčasu hostia striedali. Hostia sa snažili vyrovnať,

domáci hrali na nakopávané lopty. Hostia po chybe Vida vyrovnali. Jeho rozohrávku zachytil Mil. Gallo. Ten prihral Šubovičovi, ktorý zblízka vyrovnal. 1:1. Hostia začali mať mierne navrch. Strela Mil. Galla st. bola zblokovaná. Z dvoch rohov hostia veľa nevyťažili. Po prihrávke Boroša Mar. Gallo prekonal domáceho brankára. 1:2.

Potom sa hra vyrovnala. Strelu Ďuričeka domáci brankár chytil. Mišina zasahoval asi trikrát. Domáci vyrovnali. Nakopnutá lopta z takmer polovice ihriska preskočila Mišinu a skončila v sieti. Hostia odpovedali po šanci Šuboviča, hlavička nebola presná. Strela Chochola, ktorý si vymenil miesto s Benedikom bola tiež nepresná. Domáci hrozili po brejkoch. Po jednom z nich sa dostal pravý útočník domácich do samostatného nájazdu a prekonal Mišinu. 3:2. V závere zápasu neodpískal rozhodca voči domácim penaltu. Hosťom sa už vyrovnať nepodarilo. Jednu strelu domáceho hráča chytil Mišina, na druhej strane najväčšiu šancu na vyrovnanie mal Šubovič, keď zblízka netrafil bránku. Zároveň to bola posledná akcia zápasu.

Bc. Štefan Tomášik

{jcomments on}

 

Čítať 1980 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!