×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2012/memorial/1
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2012/memorial/1
Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 27 máj 2012 18:25

Prečo futbaloví dorastenci Drnavy tesne podľahli v Poproči Doporučený

Napísal(a) F. Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na domácej pôde Poproč ničí súperov rad za radom. Pred troma kolami zdolali aj vynikajúci Kechnec a tak v poslednom čase slabo hrajúca Drnava v 23. kole IV. dorasteneckej ligy skupíny KG nemala robiť problémy pre domácich. Avšak na začiatku zápasu a po druhom inkasovanom góle Drnava bola lepším mužstvom. Bolo to vďaka tomu, že všetci hráči sa dostavili na zápas a mohli tak hrať v najsilnejšej zostave. Drnavčania za stavu 2:1 už nepustili Poproč na svoju polovičku, neskutočným tlakom ich zatláčali a dvakrát nastrelili brvno. V niektorých momentoch domáci bránili aj s jedenástimi hráčmi. Zápas rozhodval Lang, ktorý dve minúty pred koncom neodpískal jednoznačný faul na Emödiho

a mal prsty aj vo víťaznom góle domácich, keď pustil ofsajdové postavenie. Okrem toho viackrát priniesol rozhodnutie, s ktorým ublížil hosťom. Drnava nastúpila taktikou neinkasovať.
Ale domáci sa na začiatku nedostali do tlaku a tak si to hostia vzali do vlastných rúk. Čelovský sa z obrany vydal na útočný výlet, a po boji v rohu ihriska od Szücsa dostal nahrávku a fantastickou strelou trafil šibenicu brány. 0:1! Poproč sa po góle začal preberať, ale hostia vynikajúco bránili. Po faule na Maliňáka za protesty dostal domáci útočník žltú kartu a na ihrisku začali pribúdať ostrejšie zákroky. Zaujímavý moment sa odohral v 35. min. Drnava mala zahrávať autové vhadzovanie, hráči sa rozostavili a vysunuli hore. Avšak rozhodca nepochopiteľne dal loptu domácim a dvaja hráči využili, že z autu neexistuje ofsajd a tak mohli ísť sami na bránu, no hosťujúci obrancovia ich bleskovo dostihli. Tri minúty pred koncom polčasu sa podarilo predsa len domácim presadiť. Domáci kapitán Lackáň sa pretlačil pred P. Kovácsa a vyrovnal. 1:1. Polčas.
Drnave sa zranil stopér N. Kovács, ktorý ani pred dvoma týždňami nedohral, tentoraz to bolo kôli zraneniu kolena. Drnava tak musela zmeniť rozostavenie, niektorí museli zmeniť svoje posty a tak Drnava hrala ofenzívnejšie. Hostia vysunuli obranu a vtedy prišiel rozhodujúci moment. Striedajúci Kuba, v takmer metrovom ofsajde dostal loptu, a skóroval z nájazdu. 2:1. Neskutočné čo sa niekedy deje na ihrisku súpera. A o pár minút útočník domácich stratil opäť nervy, keď odkopol zbytočne loptu a mal ísť pod sprchy po druhej žltej karte, no rozhodca nevylučoval. Domáci v ďalšej tridsaťminútovke nepredviedli nič, Drnava uzamkla Poproč na ich vlastnej pôlke a vytvárala si tlak. Emödiho strela letela nádherne, brankár už len očami sledoval dopad lopty, a na obrovské šťastie pre Porpoč skončilo to na brvne. Maliňák strieľal tiež z podobnej diaľky, a jeho delovka opäť narobila problémy brankárovi domácich. Po centri Šoltésa sa lopta opäť obtrela o brvno a opäť s obrovským šťastím domáci oslobodili šestnástku. Rozhodca nadstavoval 2 minúty, hostia sa predierali do poslednej šance. Emödi sa zbavil obrancu, ktorý ho zo zadu nakopol až tak, že chrániče sa mu vysunuli zo štucne, no nepochopiteľne rozhodca neodpískal faul. A tak Drnava i napriek skvelému kolektívnemu výkonu si nevzala ani jeden bod z hosťujúcej pôdy.
F. Emödi
 

Čítať 1946 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:39