pondelok, 21 október 2013 10:38

Priamočiarosť a zdravá drzosť Geče slávila úspech v Betliari

Napísal(a) M. Tököly
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

TJ Tatran Betliar - FK Geča 73 0:3 (0:0). Góly: 46ʼ Vladimír Hutter 0:1, 51ʼ Daniel Papcún 0:2, 72ʼ Dávid Varchola 0:3. Žlté karty: hralo sa bez kariet. Hlavný rozhodca: Kamil Slebodník. Asistenti rozhodcu: Jozef Pavlovský, Lukáš Tóth. Delegát zápasu: Ján Michna. Divákov: 100.
Tatrana Betliar: Juraj Kelíšek - Asmir Cilovič, Ladislav Varga, Lukáš Poťmák, Erik Herchl - Vladimír Kováč (58ʼ Miroslav Demeter), Tomáš Handlovič, Ivan Lörinc (C), Martin Árvay (55ʼ Ľubomír Árvay) - Vladislav Vávra, Ladislav Lörinc.
V 11. kole VI. ligy privítal Tatran Betliar v domácom prostredí futbalistov z Geče, pričom sa očakával vyrovnaný duel. Už v 6.minúte pohrozil L. Lörinc, ktorý ale volejom z hranice veľkého vápna mieril vysoko nad bránu. Hostia nastúpili len s desiatimi hráčmi, no dokázali byť napriek tejto skutočnosti nebezpeční. Dokumentovali to v 11. minúte, keď z veľkého uhla pohrozil rýchly Varchola. Stopercentnú šancu sa nedarilo vypracovať ani jednému tímu, no možnosti na skórovanie mali obe mužstvá. Najväčšou bola tá Vávrova, jeho hlavičku súperov gólman len očami

vytláčal mimo 3 tyče. Blízko ku gólu do šatne bol L. Lörinc, no k usmerneniu lopty do siete mu chýbalo pár centimetrov. Úvodná štyridsaťpäťminútovka preto skončila bezgólovou remízou. Prvé dejstvo prinieslo vyrovnaný futbal s miernou prevahou Betliarčanov v štatistike držania lopty. V tom druhom sa preto a aj pre početnú výhodu v poli očakávalo gólové presadenie sa v podaní Tatrana, no stal sa presný opak!
Hneď v úvodnej minúte druhého polčasu, sa po dlhej lopte dostal za obranu Hutter a hosťujúci kapitán a najlepší strelec Geče v prebiehajúcom ročníku neomylne preloboval bezmocného brankára domácich. O 5 minút sa stav menil opäť. Po podobnej akcii a nedorozumení v betliarskej obrane, z uhla zvýšil náskok hostí Papcún - 0:2. Betliar po týchto rýchlych gólových úderoch nedokázal odpovedať rovnako. Loptu na kopačkách mal stále častejšie ako hostia, no tí hrýzli svojou rýchlosťou. V 67. minúte Kelíšek ešte dobrým zákrokom Varcholovu akciu vyriešil, no o 5 minút neskôr domáci prepadli pri svojom rohovom kope a spomínaný Varchola ozdobil svoj dobrý výkon gólom a zvýšil tak na 3:0 z pohľadu hostí. Ďalšie minúty priniesli ešte 2 situácie, ktoré pripomínali úvodné dva góly hostí, Kelíšek svoj tím ale podržal. Betliar sa v 2. polčase dostával tiež do sľúbných pozícií. Pokus Demetera, I. Lörinca a najmä únik Vávru mohol skončiť gólom, no na pomyselnom ukazovateli skóre ostala na strane domácich nula až do konca stretnutia. Tatran doplatil na svoju streleckú nemohúcnosť. Priamočiarosť a zdravá drzosť prezentovaná súperom slávila úspech. 

Autor: M. Tököly (fktatranbetliar.webnode.sk)

11. Kolo VI. Liga Košicko-Gemerská
TJ Družstevník Malá Ida - TJ Cementár Turňa n/B  0 : 1
TJ FK Vyšné Opátske "B" - MFK Ťahanovce          3 : 3
FK Gemerská Hôrka - MFK Dobšiná                      1 : 1
TJ Kokšov-Bakša - FK Krásnohorské Podhradie      0 : 3
TJ Tatran Betliar - FK Geča 73                              0 : 3
TJ Družstevník Budimír - FK Košická Nová Ves     0 : 5
MŠK Ďurkov - FK Gemerská Poloma                    4 : 0

  

 

Čítať 2902 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!