×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/lipovnik/henrieta
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/slavos/pohar
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/lipovnik/henrieta
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/slavos/pohar
streda, 18 august 2010 21:12

Prvé dva komentáre z majstrovského futbalu Baníka Nižná Slaná obohacujú športovú rubriku Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Zo zápasu Nižná Slaná - Rožň. Bystré - ilustračné foto.Rakovnica - Nižná Slaná 1:1, góly: D. Hajči (vlastný) - Š. Gunár.
Mužstvo Nižnej Slanej začalo v 1. kole nového ročníka II. triedy vo futbale na ihrisku v Rakovnici prvých 20 minút dobre. Hneď v úvode brankár domácich vyrazil hlavičku P. Slováka na roh, najväčšiu šancu zahodil R. Hajči. Za zmienku stojí prízemná strela J. Cangára, ktorú brankár domácich kryl. Postupne sa hra vyrovnala, prevahu začali mať domáci hráči. Ich strelu však brankár hostí kryl. Za rečnenie videl ŽK D. Hajči, obrana hostí však nepriamy kop domácich zlikvidovala.
Ku koncu polčasu sa hral medzišestnástkový futbal, začalo pršať, lopta nabrala na sklze,
o čom sa presvedčil brankár hostí, keď kryl strelu domácich. Postupne kvôli mokrému terénu vznikali v rozohrovávke hostí nepresnosti.
Druhý polčas začali Nižnoslanskí rozohrávkou, no k lopte sa dostal domáci útočník a jeho strelu tečoval D. Hajči do protipohybu brankára hostí. Domáci po góle ožili, vytvorili si viaceré šance. Najväčšiu mali, keď hráč domácich išiel na brankára hostí, ten však jeho strelu vyrazil. O pár minút bola podobná situácia, keď pravý útočník domácich to skúšal tentokrát k bližšej žrdi, ale netrafil ani bránku. Hostia, ktorí bojovali, sa chopili iniciatívy v strede poľa a začali si vytvárať prevahu. Strelu J.Cangára opäť brankár domácich kryl. Ukážkové bolo vhadzovanie P. Slováka, na ktoré si nabehol predstopér Š. Gunár a strelou ku pravej žrdi zaslúžene vyrovnal. Hostia ešte pridali na dôraze, priamy kop Ambróza však brankár domácich kryl. Hosťom problém robil terén, robili nepresnosti v strede poľa, z čoho pramenili šance domácich. Ich strely do stredu brány však brankár hostí kryl. Na opačnej strane debutant v drese hostí O. Junger strelou zo 40 metrov ohrozil bránu hostí, brankárovi domácich lopta vypadla, ale obrana ju odvrátila do bezpečia. V závere mali viacero striel domáci, no skončili buď vedľa, alebo ich kryl brankár hostí kryl.

Zostava hostí:
Š. Tomášik - O.Junger, D. Hajči, Š. Gunár, V. Karas - M. Ambróz, P. Slovák, J. Cangár, M. Prónai - R. Hajči (M.Hajči), J. Junger.

Stretnutie rozhodoval P. Repaský
, ktorý bol v sporných situáciách naklonený domácim, ale žlté karty boli oprávnené.

DRUHÉ KOLO

Nižná Slaná – Čoltovo 4:2 (3:1), góly: J. Junger, P. Slovák 3.
Domáci hráči sa opäť zišli na zápas iba dvanásti, keď chýbali viacerí hráči zo základu. Na budúci zápas by sa mal v bráne objaviť Ivan Krnáč, či v útoku nová posila Peter Milko. Domáci začali prvý polčas tradične dobre, vytvorili si prevahu, ktorú vyjadrili gólom, keď po rohu Leštacha hlavičkoval J. Junger a prekonal nie najistejšieho brankára hostí. Po narážačke s Drábikom zvyšoval skóre P. Slovák. Postupne sa osmelili hostia, ktorí nerezignovali a tvrdú strelu ich najstaršieho hráča brankár domácich vyrazil na roh, po ktorom opäť musel zasahovať po centri toho istého hráča. Ďalšiu strelu z brejkovej situácie brankár domácich vyrazil a V. Karas „odpratal“ loptu do bezpečia. Nasledoval priamy kop hostí, ktorý brankár domácich chytil a rýchlo vyhodil loptu Leštachovi. Ten prihral Drábikovi a P. Slovák po jeho prihrávke zvýšil na 3:0. Hostí to však nezlomilo, hrozili ďalej. Pri nasledujúcom brejku bola záloha rozhodená a útočník hostí prekonal domáceho brankára strelou do ľavého vinkla. Hostia boli nebezpeční v protiútokoch, nakopávané dlhé lopty však D. Hajči odvracal. Tie, ktoré prešli, riešil brankár domácich včasným vybehnutím. Druhý polčas bolo hra viac vyrovnaná, domáci si vytvorili viaceré šance. Tutovku zahodil R. Hajči, keď išiel sám na brankára hostí, či P.Slovák, ktorý tiež neuspel. Hostia po striedaniach ožili, domáca záloha kondične nestíhala. Hostia mali prevahu, no ich snaha končila pred šestnástkou, kde sa nedokázali presadiť. Najväčšie nebezpečenstvo hrozilo po rohových kopoch, ktoré domáci brankár, alebo obrana odvracali. Jeden roh rozohrali na krátko a po centri útočník hostí prekonal hlavičkou domáceho brankára. Domáci však reklamovali jasný ofsajd, ktorý ale druhý asistent rozhodcu neodmával.
Krátko na to sa po kombinácii v strede poľa ocitol v nájazde na brankára P. Slovák a netradične ľavou nohou zaznamenal hetrik. Za zmienku stojí priamy kop R. Hajčiho, ktorý však nastrelili len múr. Ku koncu zápasu mali hostia územnú prevahu, šance si však nevedeli vytvoriť a tak domáci hlavne vďaka dobrému výkonu z prvého polčasu zaslúžene zvíťazili.
 
Zostava domácich: Š. Tomášik - O. Junger, D. Hajči, Š. Gunár, V. Karas - M. Ambróz (V. Hlaváč), P. Slovák, R. Hajči, J. Leštach - S. Drábik, J. Junger.

Stretnutie objektívne rozhodoval Czakoi
, až na jeden zbytočný priamy kop proti domácim v druhom polčase. P. Repaský, ako asistent rozhodcu podal na čiare dobrý výkon, kým druhý asistent nevidel ofsajd pri druhom góle hostí.

Štefan Tomášik
{jcomments on} 

Čítať 7319 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!