×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/30
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/30
štvrtok, 07 júl 2011 16:39

Titul kráľa strelcov II. triedy zdobí Jána Urbana ml. z Rožňavského Bystrého Doporučený

Napísal(a) Karol Csobádi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V práve skončenom súťažnom ročníku 2010/2011 si prvenstvo v štatistike kanonierov v II. triede okresných futbalových majstrovstiev vybojoval útočník FK Baník Rožňavské Bystré Ján Urban ml. pred skúseným M. Mázikom z Drnavy a Ľ. Gajdošom z Pače.
ROŽŇAVA. Po jesennej časti sa polovičným kráľom strelcov stal M. Mázik z Drnavy, ale na jar sa do čela vyhupol Ján Urban ml., ktorý si tento post udržal až do konca súťažného ročníka. Tabuľku strelcov skomplikovalo vystúpenie Rakovnice po piatom a rezervy Gemerskej Polomy po dvadsiatom treťom kole.

Góly sa taktiež anulovali

Okrem anulovania zápasov Rakovnice a Gem. Polomy B sa pre objektívnosť odpočítali góly aj strelcom, čo však už konečné poradie vedúcej trojice neovplyvnilo. Urbanovi sa odpočítalo z celkového počtu 48 gólov šesť, ktoré dosiahol v stretnutí proti Gem. Polome B, Mázikovi hetrik a tak skončil s 30 gólmi na druhej priečke a Gajdošovi päť gólov. Získal tak tretie miesto s 23 gólmi. Od jarnej časti prestúpil do mužstva Slavošoviec O. Varga, ktorý sa vrátil z hosťovania v Štítniku. Ten sa hneď stal podľa očakávania najlepším strelcom mužstva a s 20 gólmi skončil hneď za vedúcou trojicou pri odpočítaní siedmich úspešných zakončení proti Gem. Polome B. Do elitnej päťky sa vtesnal G. Zoller z Kečova, ktorý mal na konte o gól menej, keď aj jemu sa štyri góly dosiahnuté proti rezerve Gem. Polomy anulovali.  

Výrazná opora

Najlepší strelec súťaže Ján Urban ml. začínal v Rožňave a v klube SP MFK prešiel cez mládežnícke kategórie až do mužstva dospelých. Po nástupe na vysokoškolské štúdium  z časových dôvodov prestal reprezentovať mužstvo na regionálnych trávnikoch a pred poldruha rokom sa tak dostal do kádra Rož. Bystrého. Na poste útočníka sa od úvodných kôl uplatnil ako úspešný zakončovateľ, bol oporou a splnil všetky očakávania klubu. Okrem zápasov s Pačou a Kovstavom bol kľúčovým hráčom aj v stretnutí s Nižnou Slanou, kde strelil všetky štyri góly mužstva a ten rozhodujúci za stavu 3:3 dosiahol v poslednej minúte stretnutia.

Dvojnásobná radosť

“Som samozrejme veľmi rád, že v nižšej súťaži som zúročil svoje skúsenosti. Teší titul najlepšieho strelca, ale väčšiu radosť mám z postupu do prvej triedy. Ten sme síce dosiahli spoločným úsilím, ale k postu kanoniera mi neraz dopomohol F. Čapó, ktorý ma ako stredný záložník zásoboval načasovanými loptami. V tejto súťaži okrem vedúcich mužstiev nebola silná konkurencia. Prekvapilo ma Bohúňovo, ktoré má mladý káder, zlepšuje sa a je vidieť, že kvalitnú tréningovú prípravu vedia zúročiť. Okrem úspechov sme, ale totálne nezvládli zápas v Čoltove, kde sa nám už trojgólové manko nepodarilo otočiť v náš prospech a museli sme sa uspokojiť s bodom. Taktiež sme prespali úvod doma proti Slavošovciam, kde sme už po piatich minútach prehrávali o dva góly. Nakoniec sme nedokázali dať ani čestný gól a zápas prehrali rozdielom triedy. Verím, že v prvej triede zotrváme a zabojujem o post najlepšieho strelca i keď tam už bude väčšia konkurencia,“ uviedol J. Urban.  
Karol Csobádi
Fotí: Karol Csobádi


Súťaž o najlepšieho strelca II. triedy: 

 1. - 48 gólov - Ján Urban ml. (Rožňavské Bystré)
 2. - 33 gólov - M. Mázik (Drnava)
 3. - 28 gólov - Ľ. Gajdoš (Pača)
 4. - 27 gólov - O. Varga (Slavošovce)
 5. - 23 gólov - G. Zoller (Kečovo)
 6. - 22 gólov - T. Novák (Dedinky)
 7. - 21 gólov - M. Balco (Slavošovce)
 8. - 19 gólov - F. Kovács (Drnava)
 9. - 18 gólov - R. Orbán (Drnava)
10. - 17 gólov - P. Milko (Nižná Slaná)
11. - 16 gólov - G. Veverica (Hrhov)
12. - 14 gólov - M. Dunka, R. Lörinc (Kečoco)
13. - 13 gólov - P. Minčík (Rožňavské Bystré)

{gallery}futbal/2011/30{/gallery}

Čítať 2342 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!