nedeľa, 21 august 2011 12:42

V úvode ligového dorasteneckého futbalu sa zdalo, že Drnavčania ľahko získajú tri body, ale... Doporučený

Napísal(a) Dávid Vozár
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

DRNAVA - Kokšov-Bakša 3:4 (1:2). Góly Drnavy: B. Šoltés, J. Kovács, K. Šoltés.  V sobotu 20. augusta 2011 sa hral majstrovský futbalový zápas 3. kola štvrtej dorasteneckej ligy v Drnave medzi domácimi a hosťami z obce Kokšov-Bakša. Drnavčania chceli získať 3 body a tak si prilepšiť v tabuľke, no hostia im to chceli prekaziť. Drnave chýbal kapitán Emödi aj Macko, a čo viac ublížilo ešte domácim bol výkon rozhodcu Galíka. Ten viackrát svojimi zlými rozhodnutiami ublížil Drnave. Nakoniec sa ani šťastena nepostavila na drnavskú stranu a preto si hostia odviezli všetky 3 body.
Zo začiatku sa nedarilo obidvom mužstvám, no v 15. minúte sa zrodil

vedúci gól Drnavčanov. B. Šoltés potiahol loptu po pravej strane a nacentroval. Na center čakali dvaja hráči Drnavy, no pred nimi sa lopty dotkol ešte obranca, a brankár už nemal šancu na zákrok. Bol to vlastný gól a 1:0 pre Drnavu. Po góle Šoltésa sa zdalo, že Drnava ľahko získa 3 body. V 27. minúte po centri hostí z približne 30 m však najvyššie vyskočil útočník hostí a Čelovský nemal šancu. Bolo 1:1.
Pred polčasom sa podarilo hosťom skórovať ešte raz. Zo strednej vzdialenosti vystrelil hráč hostí a lopta sa od žrde odrazila za bránkovú čiaru. Po druhom góle hostí domáci tréner sa rozhodol striedať. Z ihriska odišiel P. Szűcs a na jeho miesto sa postavil Gergely. Po pár minútach Drnava zahrávala rohový kop. Šoltés centroval a lopta sa objavila pred Vozárom, no ten z 8. metrov minul bránu. Podkopol loptu a tá skončila nad bránou. O ďalšiu minútu Čelovského výkop doletel až ku Vozárovi, ktorý sa rozbehol ku bráne, no z oboch strán sa ho snažili obrať o loptu obrancovia. Brankár vybehol a Vozár ho chcel prelobovať, loptou ho zasiahol len do tváre. 10 minút pred koncom polčasu sa dostal Gergely do obrovskej šance, keď obral stopéra o loptu a sám sa rútil na brankára. Brankár vybehol oproti a Gergely sa snažil zakončiť jednoducho ku tyčke, no nepodarilo sa mu to a lopta prešla vedľa ľavej tyče bránky. Polčas: 1:2.
Druhý polčas začali hostia aktívne a odmenou pre nich bol gól na 1:3. Domácim sa nedarilo a aj rozhodca urobil svoje. Nie jednu penaltu neodpískal pre domácich, a boli tam aj fauly pýtajúce si žlté karty, no rozhodca ich neukázal. Ďalšiu veľkú chybu urobil vtedy, keď J. Kovács bol faulovaný na polovici ihriska a dal výhodu. Kovács sa postavil a pokračoval v akcii. Individuálnym prienikom sa dostal až na 16-tku súpera a mohol ísť do súboja 1 na 1 s brankárom, no v tom momente rozhodca z neznámych dôvodov prerušil výhodu a Drnavčanom udelil priamy kop od polovice ihriska. Každý sa čudoval nad rozhodnutím rozhodcu, no ten svoje rozhodnutie neodôvodnil. V tom na ihrisko vybehol T. Korsinszky na miesto E. Polyáka. 10 minút na to sa po úspešnej akcii Drnavy presadil J. Kovács a znížil na 2:3. Tréner domácich sa rozhodol využiť aj svoju poslednú možnosť striedania. Hraciu plochu opustil Vozár a na jeho miesto vybehol K. Šoltés, ktorý aj napriek svojmu zraneniu si dal na seba dres a rozhodol sa pomôcť svojmu tímu. Po ďalšej individuálnej akcii sa ale znovu presadili hostia. 2:4. Podotýkam, že akcia sa začala odkopom hosťujúceho brankára. Útočník si pri spracovaní lopty pomohol rukou, no rozhodca nezapískal. Následne sa mu nepodarilo skrotiť loptu, a tak ešte raz sa dotkol rukou lopty. Ani v tomto prípade rozhodca nezastavil hru. Bolo to 2:4 pre hostí a zdalo sa, že zápas je stratený pre domácich. No po centri Kovácsa sa hlavou presadil striedajúci K. Šoltés a znížil na konečných 3:4. Hostia naďalej útočili na bránu Čelovského, no vďaka výborným zákrokom a výbehom Čelovský ustrážil nádej domácich. Vyrovnať sa im už nepodarilo, a tak sa zápas skončil s výsledkom 3:4. Drnavčania hrali vyrovnaný zápas s hosťami a dostávali sa aj do väčších, či menších šancí, na chýbalo im šťastie a neprítomní spoluhráči.
Zostava Drnavy: Čelovský - P. Kovács, N. Kovács ©, E. Polyák, R. Szűcs - B. Šoltés, J. Maliňák, J. Kovács, A. Herczeg - D. Vozár, P.Szűcs. Striedali: Gergely, Korsinzsky, K. Šoltés.
DÁVID VOZÁR

Čítať 2361 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!