nedeľa, 07 august 2011 20:42

Výborný vstup Drnavy do nového ročníka futbalovej I. triedy Doporučený

Napísal(a) Florián Emödi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

DRNAVA - Vlachovo 5:0 (3:0), góly: Mázik 2, Orbán 2, F. Kovács. Štart Drnavy v I. triede bol ako keby hrali ešte v II. triede. Súverenným výkonom dnes vymazali mužstvo Vlachova a poslali ich domov s peknou nádieľkou gólov. Zápas sa začal za pekného počasia, no počas zápasu sa strhol neskutočný lejak, ktorý zťažil situáciu na ihrisku. Drnava sa musela zaobísť v tomto zápase bez Búlika a Rencsoka. Kým Rencsok je momentálne na dovolenke a v najbližšom zápase už bude môcť nastúpiť, no Búlik je zranený a žiaľ k nemu sa dnes pridal aj T. Petro. Na zápas bolo zvedavých asi 120 ľudí. Zápas rozhodoval K. Chomjak na čiare s Repaským a Poťmákom.

Zápas nezačal pre Drnavu tak jednoznačne ako výsledok ukazuje. Hralo sa najmä medzi šestnástkami. Mázik pohrozil prvý, no jeho priamy kop vyčaroval brankár hostí Leško na roh. Prvým strelcom Drnavy v I. triede sa stal Orbán. Rýchlo rozohraný priamy kop a efektívna asistencia F. Kovácsa znamenala pre Orbána možnosť otvoriť skóre. 1:0. F. Kovács asistoval aj pri druhom góle. Tentoraz nahrával Mázikovi a ten bez problémov zvyšoval na 2:0. Pri treťom góle sa vyznamenal opäť F. Kovács, tentoraz však nie asistenciou, ale vybojovanou penaltou. Mázik ju dal, aj keď brankár sa strely dotkol. 3:0. Polčas.
Drnava ubrala z tempa v druhom polčase a tak začali hroziť aj hostia z protiútokov. Obrana Drnavy ich však nachytala neraz v ofsajdovej pasci, a tak ku Zakharovi sa dostali len veľmi zriedkavo. F. Kovács sa konečne dočkal po hodine hry, Orbán s Emödim vybojovali pre neho skvelú streleckú parketu a hrdina zápasu F. Kovács korunoval svoj skvelý výkon konečne aj gólom. 4:0. Druhýkrát sa zapísal do streleckej listiny aj Orbán, keď 10 minút pred koncom našiel medzeru medzi nohami brankára Leška. 5:0. Mázik sa snažil aj o hetrik, no terén aj brankár už boli proti. Skvelý výkon podal opäť aj R. Kovács, ktorý skvele zastúpil Búlika v obrane. Konečný hvizd! Drnava okamžite poskočila na čelo I.triedy.
Zostava Drnavy: Zakhar - R. Kovács, Bukovič, J. Kovács, T. Petro, G. Petro, Mázik, F. Kovács, Krága, Emödi, Orbán. Striedali: Slávkay, Maliňák, Kömlei.
Zostava Vlachova: Mich. Leško - Mil. Leško, Klein, M. Šivec, Molda, Leskovjanský, Gál, F.Šivec, Bujna, Lipták, Kožár. Striedal: Brondoš..
Florián Emödi

VÝSLEDKY 1. kola: Bohúňovo - Rožňavské Bystré 2:4, Dlhá Ves - Kružná (Kružná sa odhlásili zo súťaže),  Slavošovce - Rudná 1:4, Drnava - Vlachovo 5:0, Brzotín - Kráísnohorská Dlhá Lúka 2:1, Betliar - Jablonov n//T. 2:1,Vyšná Slaná - Hrhov 0:1

{jcomments on}

Čítať 2171 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!