pondelok, 25 január 2016 11:27

Hodnotenie FK Baník Nižná Slaná v jesennej časti futbalovej 1. triedy

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ns hod 03 aKým začneme hodnotiť pôsobenie FK Baník Nižná Slaná, nováčika futbalového majstrovstva okresu Rožňava v jesennej časti I. triedy, vráťme sa v úvode príspevku Štefana Tomášika k jeho príprave na túto súťaž. V nej dosiahol tieto výsledky: 
Na turnaji vo Vyšnej Slanej obsadil 1. miesto s týmito

výsledkami: V. Slaná - Nižná Slaná 1:3, góly: Gelda, Ambróz, Greško. N. Slaná - Vlachovo 2:1, góly: Bodnár, Gelda.

Na turnaji v Betliari skončil na 3. mieste. Odohral tieto zápasy: TJ Tatran Betliar - TJ Baník Nižná Slaná 1:1 (0:1), Gól za Nižnoslancov strelil Branislav Olexa 0:1. 
TJ Baník Nižná Slaná - Bývalí spoluhráči M. Šlosára 1:2 (1:1), gól Ján Gelda (za N. Slanú).
Zostava Nižnej Slanej: Roman Nemec - Miloš Schvarz, Matej Gelda, Ján Gelda, Miroslav Seman, Miroslav Ambróz, Branislav Olexa, Juraj Cangár, Ondrej Junger, Libor Urban, Dušan
Valko, Peter Slovák, Gustav Keršák, Adrián Bodnár, Miroslav Prónai, Pavel Kašai, Miloslav Ďurán, Peter Kuchta, Lukáš Greško, Marek Dovčík.

Prípravný zápas N. Slaná - Betliar 1:3 (0:3). Góly: Adrián Bodnár - Martin Árvay, Kevin Ivanko, Lukáš Fafrák. N. Slaná: Janco - Keršák, Prónai, Urban, Schvarz, O. Junger, Cangár, Kuchta, Bodnár, S. Slovák, Valko, striedali: Olexa, Maťo, Karas, J. Gelda, Ambróz, Seman, Dovčík.

Majstrovské zápasy Nižnej Slanej v jesennej časti r. 2015 - 2016:

Nižná Slaná - Honce 7:0 Góly: Keršák 2, J. Pástor vlastný, Bodnár 3, Gelda

Krh. Dlhá Lúka - N. Slaná 5:0

Nižná Slaná - Dedinky 3:0 kont.

Dlhá Ves - Nižná Slaná 4:1 Keršák z 11 m

N. Slaná – Rož. Bystré 1:3 Gelda

N. Slaná – Drnava 1:1 Mihalík

Hrhov - N. Slaná 1:2, Bodnár, Gelda

   

N. Slaná – Bohúňovo 4:2 Keršák 2 , Karas, Mihalík

V. Slaná - N. Slaná 4:0

N. Slaná – Betliar 1:2 Lipták

Jablonov n/T – N. Slaná 2:1 Viszlay vlastný

N. Slaná – Rudná 1:3 Gelda

Vlachovo – N. Slaná 4:3 Cangár, Keršák 2

Hodnotenie

Pred novým ročníkom nedošlo v kádri Nižnej Slanej k veľkým zmenám. Z kádra odišli Ďurán a Sabadoš. Novými hráčmi sa stali v priebehu jesene Peter Lipták a Maroš Gallo a ďalší hráči z Gemerskej Polomy ostali v kádri ( Olexa, Kuchta, Mihalík, Urban, Kašai, Maťo), po ročnom pôsobení v Dobšinej sa vrátil do kádra Ján Gelda, ktorý prišiel na prestup. Hosťovanie v Dolných Obdokovciach skončilo Petrovi Slovákovi. Novinkou v klube bolo vytvorenie prípravky.
Letnú prípravu začalo mužstvo na turnaji vo Vyšnej Slanej kde obsadilo prvé miesto. Naviac najlepším brankárom turnaja bol Roman Nemec. Na ďalšom turnaji v Betliari už skončilo tretie, generálka na prvú triedu sa nevydarila, keď mužstvo po slabom výkone prehralo.

Súťaž začala vysokou výhrou nad Honcami,

v bráne ktorých bol bývalý brankár Nižnej Slanej Máťaš. V druhom kole cestovala do Krh. Dlhej Lúky, kde zaplatila nováčikovskú daň, súper bol jednoznačne lepší. Potom privítala Dedinky s ktorými vyhrala, avšak Dedinky sa v priebehu jesene zo súťaže odhlásili a preto bol zápas skontumovaný. Do Dlhej Vsi mužstvo cestovalo bez Nemca, dokázalo vyrovnať stav zápasu na 1-1, ale neskôr inkasovalo tri góly. V zápase s Rož. Bystrým mužstvo podalo lepší výkon, ale súper vyťažil z minima maximum a preto vyhral. Proti favoritovi z Drnavy mužstvo síce inkasovalo prvý gól, ale dokázalo po zlepšenom výkone v závere zápasu vyrovnať. V Hrhove si pripísalo tri body, keď si vytvorilo náskok v prvom polčase, v druhom viac bránilo. V zápase s Bohúňovom vyšlo domácemu trénerovi striedanie, keď Karas zvýšil ns futbal jesenv závere zápasu na 3:2. Naviac sa presadil aj Mihalík. Do Vyšnej Slanej mužstvo cestovalo v oslabenej zostave čo sa podpísalo aj pod výkon. Nasledovala pomerne nečakaná prehra s Betliarom. V Jablonove n/T síce mužstvo vyhrávalo, avšak nakoniec prehralo, keď domáci hru v druhom polčase kontrolovali. V poslednom jesennom domácom zápase proti Rudnej mužstvo po slabšom výkone prehralo. V nasledujúcom kole vo Vlachove malo dobre rozohraný zápas, keď viedlo 3:2 avšak opäť neudržalo vedenie a prehralo.

Hodnotenie jesene podľa hráča Jána Geldu: „Myslím, že sme hrali celkom sympaticky, ale často nám chýbalo šťastie. Veľakrát sme vyhrávali, ale druhý polčas sme si pokazili.“

ns futbal doma

 

Komu patrí hetrik – napísali v Korzári

V prvom kole zvíťazili futbalisti Baníka nad Honcami 7:0. Tri góly od oficiálneho zápisu zaznamenal P. Kašai, no ešte v tej deň sa objavila informácia, že hetrik patrí A. Bodnárovi.
Čo sa teda stalo? V oficiálnom zápise nastúpil P. Kašai s číslom 7 a A. Bodnár s číslom 10. V minulých zápasoch však zvykol Kašai hrávať s číslom 10, tak si hráči dresy vymenili. Akurát to zabudli povedať vedúcemu mužstva, aby urobil zmeny v zápise. Je však trocha prekvapujúce, že nikto na to rozhodcu ns futbal vonkuani delegáta počas zápasu, resp. pri vypĺňaní zápisu neupozornil.

Súpiska Nižnej Slanej v jesennej časti:  
Roman Nemec, Arne Janco - Miloš Schvarz, Libor Urban, Pavel Kašai, Viktor Mihalík, Peter Kuchta, Branislav Olexa, Miroslav Maťo, Miroslav Ambróz, Juraj Cangár, Dušan Valko, Ondrej Junger, Ján Gelda, Gustáv Keršák, Miroslav Prónai, Vladimír Karas, Adrián Bodnár, Stanislav Slovák, Maroš Gallo, Peter Lipták.
Štefan Tomášik

 

 

Čítať 5205 krát Naposledy zmenené utorok, 26 január 2016 12:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!