pondelok, 10 október 2016 16:42

V Baníku Rakovnica majú aktívnych futbalistov vo veku od 41 rokov po šestnásť

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Takto nastúpili futbalisti Baníka Rakovnica, ktorí hrajú v II. triede MO, proti futbalistom FK Baník Štítnik. Takto nastúpili futbalisti Baníka Rakovnica, ktorí hrajú v II. triede MO, proti futbalistom FK Baník Štítnik. Ladislav Székely

Futbalisti Baníka Rakovnica v tomto ročníku majstrovstiev okresu II. triedy zdá sa nám, že trochu zaostávajú výkonmi i umiestnením oproti vlaňajšku. Na konci súťažného ročníka sme ich zaregistrovali na 5. mieste tabuľky s 19. bodmi, keď v 14. zápasoch 5 vyhrali, v 4 remizovali a 5 prehrali.  V tomto roku sme zaregistrovali

v 8 zápasoch iba tri výhry a 5 prehier, čo ich zaradilo na 7. miesto spomedzi 10 súťažiacich. Do konca jesennej časti im zostáva odohrať zápas v Joviciach. Ekonomická situácia, ktorá sa momentálne prejavuje i na zloženiach futbalových mužstiev v našom regióne, neobišla ani túto obec i zloženie rakovnického mužstva. O niektorých otázkach sa porozprával s predsedom FK Baník v obci Ladislavom Gemerským náš spolupracovník Ing. Štefan Tomášik. 

Ako prebiehala príprava na jesennú časť ?
Príprava mužstva spočívala hlavne letných turnajoch či to bolo V Rožňavskom Bystrom alebo pri nás v Rakovnici a ku tomu sa pridalo pár prípravných zápasov.

V ktorých doterajších 8. zápasoch prebiehajúceho ročníka podalo mužstvo dobrý výkon a v ktorých slabý ?
Zatiaľ najlepší výkon, ktorý sme predviedli, bol proti mužstvu Polom Gemerská Poloma, Mladosti Brzotín a proti mužstvu Krásnohorského Podhradia B. No na rozdiel od prvých dvoch, v ktorých sme bodovali naplno, tak zápas s Krh. Podhradím B sme prehrali aj keď sme boli lepším mužstvom. V tých ostatných zápasoch sme mali snahu, ale bohužiaľ bez výsledku. A najhorší výkon sme predviedli na Pači.

V čom vidíte rezervy mužstva?
Rezervy mužstva vidím hlavne v zohratosti a v záložných formáciách, kde nám chýba pokoj a rozum.

Aký máte cieľ v tomto ročníku majstrovstiev?
Cieľ mužstva je hlavne sa zohrať a dať dohromady kolektív, ktorý by mohol spolu hrať aj ďalšiu sezónu.

Kto je najlepší hráč, kto je najstarší hráč a najmladší hráč?
Najstarším hráčom som ja (41 rokov) a najmladší pribudol k nám do mužstva nedávno a má len 16 rokov.

Mužstvo pravidelne trénuje?
Keď že sú väčšina mužstva má pracovné povinnosti, tak je ťažšie schádzať sa na tréning, ale snažíme sa využiť na to každú chvíľu.

Koľko hráčov je z Rakovnice a koľko z iných obcí ?
Čo sa týka hráčov tak v mužstve sú piati hráči z Rakovnice, traja z Rudnej, šesť hráčov máme zo Slavošoviec a traja sú Rožňavčania.

Ďakujem za rozhovor.

 

Čítať 2069 krát Naposledy zmenené streda, 12 október 2016 11:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!