streda, 14 jún 2017 16:18

HASIČI NA DŇOCH MESTA JELŠAVA

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Mesto Jelšava v dňoch 9. a 10. júna 2017 organizovalo DNI MESTA. Dni mesta začali v piatok 9. júna pred Mestským múzeom a pred Rímsko-katolíckym kostolom sv. Petra a sv. Pavla v Jelšave, kde prebehlo odovzdanie historickej striekačky z rumunského Nadlaku. Slávnostný akt odovzdania začal nástupom jednotky Dobrovoľného hasičského zboru mesta (DHZM) Jelšava - od detí, cez dorastencov až po dospelých v slávnostných a historických uniformách. Po podpísaní darovacej zmluvy sa k prítomným prihovorili

MVDr. Milan Kolesár, primátor, Vasile Ciceac, poslanec župy Arad, Ioan Roszkos, veliteľ DHZ Nadlak. Ing. Pavol Zapletal, veliteľ DHZ Jelšava sa poďakoval za dar, ktorý rozšíri zbierku našej historickej techniky.
V sobotu doobeda 10. júna sme prijali pozvanie od kolegov – dobrovoľných hasičov z Čiernej Lehoty, kde organizovali Previerky pripravenosti pre hasičské družstvá rožňavského okresu. Hostí z Nadlaku zaujal spôsob načierania vody z prírodného zdroja. Aj touto cestou ďakujeme za pozvanie.
Vyvrcholenie Dní mesta patrilo 13. ročníku nočnej hasičskej súťaže O pohár sv. Floriána. V tomto roku sa prvýkrát načieralo z presklenej nádrže, ktorú nám zhotovili v Slovenských magnezitových závodoch, a. s. v Jelšave. Súťažilo sa na jednej dráhe, ktorá pripomínala pristávaciu dráhu pre lietadlá. Súťaž otvoril primátor MVDr. Milan Kolesár.
Súťaže  v dvoch kolách - pokusoch sa zúčastnili 2 ženské a 14 mužských kolektívov z okresov Revúca, Rožňava a Rimavská Sobota.


Výsledky:

ženy:   muži:      

Gemerská Poloma

 Muráň

  1. Držkovce
2. Rákoš
3. Muránska Dlhá Lúka
4. Rimavské Brezovo
5. Gemerská Poloma
6. Jelšava dorastenci
7. Jelšava
8. Kameňany
9. Rožňava
10. Chyžné
11. Jelšava veteráni
12. Ratková
13. Hucín
14. Magnezitovce dorastenci.

Napriek tomu, že pred súťažou pršalo, bolo to vydarené podujatie, ktoré si prišlo pozrieť mnoho záujemcov o hasičský šport. Poďakovanie patrí Mestu Jelšava, Mestským lesom, s. r. o. Jelšava, fa Florián, s. r. o. Martin, Attilovi Žilkovi z Jelšavy, kvetinárstvu Flower z Jelšavy, Slovenskej správe ciest, stredisko Jelšava, Andrejovi Hudákovi z Magnezitoviec. V nemalej miere patrí poďakovanie všetkým členom DHZ Jelšava a ich sympatizantom, ktorí sa vo veľkej miere podieľali pri organizácií podujatí v rámci Dní mesta Jelšava 2017.

 

 

Čítať 3249 krát Naposledy zmenené nedeľa, 18 jún 2017 10:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!