štvrtok, 13 júl 2017 11:30

Novodobá história dorastencov TJ Baník Rožňavské Bystré teraz aj s majstrovským titulom Doporučený

Napísal(a) Ondrej Dorkin
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Novodobá história dorastencov TJ Baník Rožňavské Bystré teraz aj s majstrovským titulom Foto: archív TJ Baník Rožňavské Bystré

Novodobá história dorastencov v našej TJ Baník Rožňavské Bystré a vôbec celého športového diania v obci sa začala v roku 2011, kedy došlo k spojeniu s družstvom Honiec, ktoré vtedy hralo I. triedu, a tak bolo potrebné mať pre nich aj dorastencov, resp. žiakov. Honce odstúpili zo súťaže a naše A mužstvo postúpilo do 1. triedy, čím bolo pre nás potrebné mať aj dorastencov, resp. žiakov.

Pri kolíske  zrodu futbalu a založení TJ mali najväčší podiel Csaba Koncz st. s Marekom Ďurským. Aj zo susedných Honiec prišli niektorí hráči, a tak sa prihlásili do žiackej súťaže v okrese. Začiatky tohto mužstva boli veľmi ťažké, výsledky mizivé a väčšinou boli obsadené dolné priečky súťaže. Raritou bolo, že hralo aj dievča, a to Veronika Znaková. Dorast vitaz RB marek 1Mravčou a zodpovednou prácou trénerského dua začalo družstvo žiakov naberať chabé kontúry - chlapci sa učili hrať futbal za chodu súťaže. S trénerom a zároveň aktívnym hráčom Konczom st. prišli z Honiec chlapci Richard Ďurský, Filip Znak, bratia Uhrinovci, Adam Lajčák, Peter Kubej. Po dovŕšení žiackeho veku bolo družstvo prihlásené do okresnej dorasteneckej súťaže. Z Honiec prišli dvaja Konczovci, bratia Denis a Csaba ml., z Košíc prestúpil Filip Čapó, z okolitých dedín bolo mužstvo doplnené niekoľkými ďalšími začínajúcimi futbalistami, ktorí mali chuť hrať futbal. Príchodzie trio futbalistov rapídne zvýšilo úroveň hry, a tak sa časom začali dostavovať aj výsledky. Už to neboli 20 gólové prídely, ale s rb koncz csaba chlapci txtniektorými mužstvami sme dokázali hrať vyrovnanú partiu, ba dokonca aj zvíťaziť. Vypracovali sa aj takí kvalitní hráči ako Riško Ďurský a Filip Znak, že odišli hrať do Rožňavy na hosťovanie, Ďurský dodnes. Kvalitnými tréningami pod vedením spomínanej dvojice sa dorastenci postupne predierali na popredné miesta v tabuľke okresnej súťaže. Hráči boli sústavne dopĺňaní novými posilami na rôznej úrovni futbalového kumštu. Záber je skutočne veľmi široký, čo si vyžaduje dobrú organizovanosť, aby hráči boli včas a v dostatočnom počte na zápas pripravení. Kto pozná rožňavský okres, vie dobre, že dostať na zápas hráčov pochádzajúcich z Honiec, Štítníka, Rožňavy, Rozložnej, Kunovej Teplice, Rakovnice, Brzotína, Ochtinej nie je jednoduché. Výsledky dobrej práce trénerov a zároveň vedúcich mužstva, organizátorov, rodičov, sa začali dostavovať. Hráči ako Denis Koncz, Csaba Koncz ml., Peter Kubej, Filip Čapó, Filip Znak, Damian Hloška, Tomáš Uhrin boli postupne preraďovaní do A mužstva, kde sa stali postupne platnými hráčmi základnej zostavy. Tak sa stala aj historická a nie každodenná udalosť, keď na zápase I. triedy dospelých v Dlhej Vsi nastúpili v základnej zostave otec s oboma synmi: Csaba Koncz st. - tréner, brankár, Denis ako stredný obranca a Csaba ml. v útoku. Koľkí otcovia sa môžu takýmto niečím pochváliť? To je poďakovanie za dlhoročnú prácu trénera, otca. Syn Mareka Ďurského je platným hráčom rožňavského dorastu, hrajúceho vo vyššej

súťaži, schopný hrať okrem brankára na hociktorom poste a nerobí mu problém zaznamenať ani strelecký zápis. Bez zanietenosti týchto dvoch trénerov by určite viacerí z našich chlapcov futbal v živote nehrali, ale samozrejme nedá sa im odoprieť chuť bojovať a víťaziť. Takže heslo "dostať mládež na športoviská" v Rožňavskom Bystrom funguje až nadmieru. To je len dôkaz, že pri dobrej organizácii, chuti hrať a vyhrávať sa dostavia také vynikajúce výsledky a prvá priečka v súťaži. Chlapci z toľkých dedín vytvorili jednoliaty kolektív a prišiel rok 2017 a ovocie dozrelo. Nie nadarmo sa hovorí, že dobrý tréner je polovica úspechu. Dorastenci Rožňavského Bystrého sa stali majstrami okresu ročníka 2016/2017. Za to im patrí od nás Bystränov jedno veľké „ĎAKUJEME!"     

KONEČNÁ TABUĽKA - I. TRIEDA - DORAST  - 2016/2017 

1. Baník Rožňavské Bystré 10  7  1  2  57:17  22
2. FK Gemerská Hôrka 10  5  3  2  57:35  18
3. FK Plešivec 10  5  2  3  41:19  17
4. Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka 10  3  4  3  28:35  13
5. Tatran Betliar 10  2  3  5  20:36    9
6. MFK Dobšiná 10  1  1  8  19:80    4

 

Výsledky futbalových zápasov dorastencov Rožňavského Bystrého v I. triede v ročníku 2016/2017: FK Gemerská Hôrka - Rožňavské Bystré 3:7, Rožňavské Bystré - Krásnohorská Dlhá Lúka 10:1, Plešivec - Rožňavské Bystré 2:2, Betliar - Rožňavské Bystré 3:1, Rožňavské Bystré - Dobšiná 18:0, Rožňavské Bystré - Gemerská Hôrka 3:5, Krásnohorská Dlhá Lúka - Rožňavské Bystré 2:4, Rožňavské Bystré - Plešivec 5:0, Rožňavské Bystré - Betliar 1:0, Dobšiná - Rožňavské Bystré 1:6.

Ondrej Dorkin

Čítať 2164 krát Naposledy zmenené utorok, 18 júl 2017 12:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!