piatok, 28 júl 2017 17:58

Prvé kilometre po prvé majstrovské futbalové góly, body, či minúty

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Futbalisti MFK Rožňava budú mať z futbalových klubov na hornom Gemeri ako prvý majstrovský štart do nového ročníka 2017/2018. Keďže ich zámer preveriť svoje sily po krátkej letnej pauze v 1. kole pohárovej súťaže Slovnaft Cup-u sa pre neschopnosť FK Gemerská Hôrka poskladať 11 hráčov neuskutočnil, ich vstup do III. ligy ako nováčika súťaže bude viac ako náročný. Žreb im totiž prisúdil Odevu Lipany, ktorá vlani hrala II. ligu a ako jedného zo zostupujúcich mužstiev futbalový orgán VsFZ zaradil do III. ligy - Východ.

Zápas 1. kola odohrajú už v sobotu 29. júla 2017 s výkopom o 17-tej hodine na ihrisku v Lipanoch. To bude síce nováčikovský pre obidvoch súperov, s tým rozdielom, že domáci budú vo výhode aj ako mužstvo so skúsenosťami z vyššej súťaže, aj keď iba jednu sezónu, kým hostia budú prezentovať umenie víťaza IV. ligy.  Pre obidve mužstvá možnosť naživo dokázať svoje súčasné kvality. Fanúšikovia MFK Rožňava budú viac zameraní na to, ako sa vydarí štart ich miláčikov po dlhom čakaní vo vyššej súťaži. Zrejme niektorí budú chcieť vidieť zápas na vlastné oči a vycestujú do Lipian. Musia pri tom absolvovať okolo 270 km dlhú cestu tam a nazad. Záleží však, ktorý smer si vyberú. Či na Košice, alebo na Gelnicu cez Pačanský kopec.

Druhým klubom, ktorý sa zapojí v nedeľu 30. júla 2017 do majstrovskej súťaže nového futbalového ročníka bude FK Krásnohorské Podhradie. Náš región budú reprezentovať už druhý rok v IV. Lige JUH. V uplynulom ročníku ako nováčik si nepočínali zle. Nepatrili síce medzi popredné mužstvá súťaže, ale po získaní herného sebavedomia ročník ukončili na slušnom 12-tom mieste. V 28 kolách osemkrát zvíťazili, tri zápasy skončili remízou a v 17 stratili tri body. V spomínanom ročníku nastrieľali 67 gólov a 87 skončilo v ich sieti. Stihli tak získať 27 majstrovských bodov. Ako to bude v novom ročníku napovie prvý zápas, ktorý odohrajú na ihrisku Spartaka Medzev. Vlani toto mužstvo mali tiež v 1. kole a u súpera vsietili iba 1 gól, ale dostali od neho až 3 góly. Ako to bude teraz, dozvieme sa v nedeľu po stretnutí. Ti, ktorí chcú vedieť výsledok hneď, zaiste využijú nie veľkú vzdialenosť medzi Krásnohorským Podhradím a Medzevom. Čaká ich k tomu prekonať cestu tam a nazad v dĺžke niečo cez sto kilometrov.

(MG od)

 

 

Čítať 1580 krát Naposledy zmenené nedeľa, 30 júl 2017 11:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!