štvrtok, 12 október 2017 11:24

Čo nové vo futbale na hornom Gemeri

Napísal(a) Š. Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Futbalové mužstvo Mladosť Lipovník, účastník 7. ligy 2017/2018. Futbalové mužstvo Mladosť Lipovník, účastník 7. ligy 2017/2018. Archív klubu

Náš spolupracovník Ing. Š. Tomášik pripravil príspevok, v ktorom uvádza aktuality z futbalu v okrese Rožňava, obsahuje hodnotenie zápasov Krh. Podhradia a Lipovníka, strelcov 6. a 7. ligy, prestupy a nového rozhodcu. Text doplnil jednou fotografiou.

 

Hodnotíme zápasy FK Krásnohorské Podhradie – viceprezident Ladislav Jobbáď

7. kolo v Rudňanoch: dobrý výkon, výsledok nezodpovedá predvedenej hre (4:1)
8. kolo v Topoľanoch: perfektný prvý polčas, katastrofálny výkon v druhom (3:0)
9. kolo doma Strážske: vedenie v úvode, neskôr nezmyselné vypustenie zápasu (1:3)
10. kolo v Petrovciach: v konečnom dôsledku sme prišli o dva body (0:0)
11. kolo doma Malá Ida: jednoznačné a zaslúžené víťazstvo (3:0)

Hodnotíme zápasy FK Mladosť Lipovník v 7. lige – hráč Florián Emödi

Mladosť Brzotín – FK Mladosť Lipovník 0:12 (0:4)

Góly si podelilo 8 hráčov, keď dvakrát sa trafili Korszinszký, A. Görgei, Szücs a Gyenes, po jednom zásahu si pripísali F. Emödi, P. Görgei P, Vozár a Bollo. Zápas mali hostia v rukách od prvej chvíle a otázkou bolo len konečné skóre. Výborný vstup hostí do sezóny sa zastavil na 12 góloch v sieti Brzotína a keby Lipovník využil všetky svoje tutovky v zápase skóre mohlo byť ešte vyššie.

MFK Dobšiná B - FK Mladosť Lipovník 2:2 (1:1)
Hostia viedli 2:1 gólmi Szücsa a Görgeiho. Domáci sa snažili vytvoriť tlak, a ich snaha bola korunovaná v 90. minúte, keď Grančák prekonal hosťujúcu obranu. Konečný výsledok 2:2. Hostia nezvládli koncovky polčasov a prišli o 2 cenné body.

FK Mladosť Lipovník – ŠK Polom Gemerská Poloma 2:3 (1:0)
Prvý polčas bolo bojovný z oboch strán, a domáci sa dostali do vedenia vďaka penalte, ktorú premenil Görgei. Polčas 1-0. V druhom polčase boli hostia futbalovejší, no predsa domáci skórovali opäť. Nechytateľnú delovku Luspaja zastavila už lien sieť. 2-0, všetko bolo v rukách domácich. No 5 minútový skrat stál Lipovník všetky 3 body. Od 76. do 80. min. hostia trikrát skórovali a otočili zápas. Domáci opäť raz nezvládli koncovku zápasu.

FK Plešivec – FK Mladosť Lipovník 3:2 (1:1)
Hosťom chýbalo viacero opôr, naviac zranil sa Bollo. Práve Bollo v spolupráci s Görgeiom sa postarali o prvý gól zápasu. Už tradične Lipovník nezvládol koniec polčasu a Fabian vyrovnal na 1:1. V druhom polčase rozhodli štandartky, najlepší strelec 7.ligy Laven sa najprv trafil nechytateľne z priameho kopu a o pár minút na to premenil pohodlne aj pokutový kop. Lipovník však neskladal zbrane a aj v oslabení 10 minút pred koncom dokázali znížiť vďaka Gyenesovi, ale stav 3:2 sa už do konca zápasu nezmenil, a Lipovník si tak pripísal ďalšiu stratu bodov.

TJ FO Vlachovo – FK Mladosť Lipovník 4:2 (1:0)
Domáci sa dostali do vedenia, keď po rohu skóroval Potočný. Stav 1:0 vydržal až do konca polčasu, aj keď šance boli aj na jednej aj na druhej strane. Druhý polčas patril hosťom, no paradoxne ho prehrali 3:2. Hneď na začiatku polčasu hostia vyrovnali po spolupráci Grecmachera s Görgeim, a najlepší strelec hostí Görgei potvrdil svoje kvality vyrovnávajúcim gólom. Po kontroverznej situácií hostia boli ukrátení o penaltu a na druhej strane sa presadil Gallo a priebeh zápasu sa opäť otočil. Po ďalšom rohu skóroval Leskovjanský a vyzeralo to, že hostia rezignujú, no opak bol pravdou, Görgei opäť zdvihol vlajku po štandartke a znížil na 3:2. V závere však hostia opäť neustrážili Leskovjanského a ten spečatil konečné skóre na 4:2.

FK Mladosť Lipovník – FK Krh.Podhradie B 6:0 (2:0)
Zápas bol veľmi bojovný a na prvý gól sme museli čakať až do 33.minúty. Emödi otvoril zo štandartky skóre, a kanonier Görgei zvyšoval o pár minút na 2:0. Druhý polčas bol podobný prvému, ale hosťom dochádzali sily a domácim vychádzali kombinácie. Najskôr Vozár po hodine hry zvýšil na 3:0 a v poslednej desaťminútovke sa presadili druhýkrát Görgei, Luspaj a striedajúci Podracký. Konečné skóre 6:0!

Strelci 6. ligy po 10. kole:

13 gólov: Ján Rochl ( ŠK Baník Štítnik)
12 gólov: Ján Urban (Rudná)
11 gólov: Florián Rohaly (Jablonov n. /T. ),
10 gólov: Jerguš Barnák (V. Slaná), Dávid Betík (Bohúňovo), Miloš Gallo (FK Baník Štítnik)
  9 gólov: Gustáv Keršák (V. Slaná), Ladislav Dávid (Rudná), Jaroslav Gebe (Krh. D. Lúka), Attila Örvös (Dlhá Ves), Adrián Krága (ŠK Baník Štítnik), Jaroslav Kamenský (Kružná), Ondrej Vysoký           (Rudná), Ján Čižmár (Krh. D. Lúka), Kilián Šoltés (Drnava)
8 gólov: Roman Bubenčík (Rožň Bystré),
7 gólov: Csaba Flander (Dlhá Ves),
6 gólov: Ladislav Varga (Kružná), Brian Šoltés (Drnava), Oto Varga (Honce),
5 gólov: Ondrej Kračún (V. Slaná), Štefan Bodnár (Krh. D. Lúka), Adam Gallo (V. Slaná), Marián Marciš (Betliar), Patrik Mičinský (Dlhá Ves), Timotej Lipták (Drnava), Boris Milko (FK Baník Štítnik), Dalibor Babič (Drnava)
4 góly: Dominik Kakalejčík, Matej Chochol (obaja FK Baník Štítnik), Mário Lovaš (Krh. D. Lúka), Jakub Čelovský (Drnava), Lukáš Hajdu (Honce), Kristián Albert ( Krh. D. Lúka), Stanislav Székely (Rudná), Róbert Ferdinand, Dávid Novák (obaja Dlhá Ves), atď.

7. liga po 8. kole:

14 gólov: Zoltán Laven (Plešivec)
8 gólov: Attila Görgei (Lipovník)
7 gólov: Boris Vysoký, Ondrej Leskovjanský ( obaja Vlachovo)
6 gólov: Štefan Tolvaj (Krh. Podhradie B), Stanislav Grančák (Dobšiná)
5 gólov: Adam Milko, Vladislav Vávra (obaja Rakovnica),
4 góly: Róbert Horváth (FK Krh. Podhradie B), Ján Spišiak, Michal Dorčák (ŠK Polom), Ľubomír Gajdoš (Pača), atď.

Prestupy:

Jozef Rencsok.  Drnava – Krh. Podhradie
Norbert Lükö:  Krh. Podhradie – Krh. D. Lúka
Štefan Kušnier: Krh. Podhradie – Pača
Tomáš Novák: Dedinky – Dobšiná

Nový rozhodca:
Martin Ďuríček – hráč Tatrana Betliar

Pripravil Ing. Štefan Tomášik

 

Čítať 1929 krát Naposledy zmenené nedeľa, 15 október 2017 14:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!