Vytlačiť túto stránku
pondelok, 06 august 2018 12:32

Na podujatie gemerských seniorov R - 4 prišli aj seniori zo Spišskej Novej Vsi Doporučený

Napísal(a) L. Fabian
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Druhé podujatie rakovnických seniorov organizovaných v ZO JDS v rámci R - 4 (Rakovnica, Rožňavské Bystré, Rudná, Honce) sa konalo 12. júla 2018 na futbalovom ihrisku v Rakovnici. Cieľom stretnutia bolo športovanie zamerané na turistiku a aktivity na ihrisku, ako kop na bránu, bollobal, hod šípkami a mini-futbal v skupinách. Novinkou bolo prizvanie  a rozšírenie našej skupiny o seniorov zo Spišskej Novej Vsi, združených v spoločenskom klube pod názvom LIPA. Za účasti okolo 140 seniorov, prekrásneho počasia a privítania všetkých, sa naše podujatie mohlo začať. Začali sme ho seniorskou hymnou „Zahučali hory, zahučali lesy...“

Pán Ing. Viliam Koltáš z ZO JDS Rakovnica oboznámil účastníkov s profilom jednotlivých trás a ich náročnosťou. Rozdelili sme sa podľa výkonnosti do dvoch skupín a rozišli sme sa podľa výberu trás. Menej zdatní turisti si pozreli krásy našej obce a zdatnejší ju celú obišli (cca 10 km). Tretia skupina seniorov, vekovo starší a menej pohybliví ostali na ihrisku a športovali. Po návrate jednotlivých skupín sme pripravili kvalitný guláš, ktorý nám už roky varí majster, pán Milan Hlaváč.

Podujatie sa nám vydarilo po každej stránke. Každý, kto sa podujatia zúčastnil, vyhral, upevnil si zdravie a urobil niečo pre seba. Družné rozhovory, spev i spomienky nás opäť ešte viac zblížili. Veľmi milé bolo pozvanie od ZO JDS Honce na 10. augusta, kedy oni organizujú v rámci R-4 športové hry. No prekvapili nás pozvaním aj noví priatelia zo SNV pozvaním na Katarínsku zábavu.

„Ľudstvo umiera na nedostatok lásky a vzájomnej úcty. Nikto nemá na nikoho čas, iba na seba.“ A my R-4 + seniori zo SNV sme toho pravým opakom.
Chcem poďakovať všetkým organizátorom, účastníkom podujatia, sponzorom a OcÚ Rakovnica, na čele s pánom starostom Ľubošom Leštákom.

Ďakujeme!

L. Fabian

 

 

Čítať 6517 krát Naposledy zmenené utorok, 07 august 2018 08:24