utorok, 08 október 2019 13:39

V Brzotíne sa uskutočnil už ôsmy ročník prehliadky spevokolov seniorov horného Gemera Doporučený

Napísal(a) JK
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 25.9.2019 sa v Brzotíne uskutočnil 8. ročník prehliadky spevokolov, ktoré pôsobia pri základných organizáciách Jednoty dôchodcov Slovenska v okrese Rožňava. Na prehliadku sa prihlásilo 11 kolektívov (120 účinkujúcich) zo ZO JDS: Brzotín, Rudná, Pača, Hrhov, Plešivec - Gemerská Hôrka, Vyšná Slaná, Silická Jablonica, Krásnohorská Dlhá Lúka, Dobšiná, Vlachovo. Obdobná prehliadka spevokolov sa v Brzotíne uskutočnila v roku 2011. Jednotlivé kolektívy aj v tomto roku 2019 ukázali, ako je krásne starnúť pri piesni a zvykoch obyvateľov horného Gemera. Zároveň potvrdili, že patria do skupiny seniorov, ktorí svojím aktívnym životom chcú vyzerať mlado a cítiť sa mladší, hoci čas je jediná hodnota, z ktorej sa každému odpočítava presne rovnako.

Vedenie Okresnej rady JDS v Rožňave touto cestou ďakuje OZ Brzotín na čele so starostom obce za vytvorenie podmienok a poskytnutie priestorov KD na uskutočnenie prehliadky aktivít seniorov z okresu Rožňava v roku 2019. Poďakovanie patrí aj obyvateľom obce Brzotín, ktorí sa na podujatí zúčastnili.
JK

POZNÁMKA MG: Porota 8. ročníka prehliadky spevokolov pôsobiacich pri základných organizáciách JDS v okrese Rožňava na záver určila toto poradie: 1. BERKO - Brzotín, 2. PEKNÁ DOLINKA - Vlachovo, 3. HELENA DOBOŠOVÁ - Modré fialky - Rudná, 4. BUČINA - Pača, 5. HRHOVSKÍ SENIORI - Hrhov, 6. HLAS SLANEJ - Plešivec, 7. VYŠNOSLANKY - Vyšná Slaná, 8. KLÁRA RIGOOVÁ - Silická Jablonica, 9. GYONGYVIRÁG - Silická Jablonica, 10. DOBŠINKY - Dobšiná.

Čítať 1326 krát Naposledy zmenené utorok, 08 október 2019 14:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!