utorok, 15 október 2019 18:07

Oslavy Mesiaca úcty k starším v meste a okrese Revúca Doporučený

Napísal(a) Mgr. K. Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesiac úcty k starším ustanovila spoločnosť na to, aby si ľudia nezabudli aspoň raz do roka – azda aj v trvaní jedného mesiaca – spomenúť na seniorov; napríklad na svojich rodičov, ktorí im darovali život, ktorí ich naučili všetko to, čo vedia, od ktorých odmalička zbierali životné skúsenosti a praktickú múdrosť. Jednoducho povedané – zábudliví ľudia si nastavili budík, aby nezabudli na tých, od ktorých dostali všetko – život, vzdelanie, majetok a napokon v dedičstve aj celú Zem. Nechajme mladších uctiť si múdrosť staroby a pokloniť sa pred šedinami. Prijmite od nich s láskavosťou prejavy vďačnosti, múdro opomenúc, že až príliš často bývajú obmedzené iba na dni či mesiace predpísaných sviatkov...
V duchu týchto krásnych a múdrych slov sa niesli príhovory a pozdravy hostí na oslavách Mesiaca úcty k starším, ktoré organizovali

Okresná organizácia JDS v Revúcej dňa 3.októbra 2019 a Základná organizácia JDS v Revúcej 10.októbra 2019 v Mestskom kultúrnom stredisku v Revúcej. Primátor mesta a poslanec BBSK Július Buchta vyjadril vďaku seniorom za hodnoty, ktoré počas svojho pracovného a spoločenského života vytvorili a zanechali, a ktoré môžeme v súčasnosti užívať a rozvíjať. "Jeden mesiac v roku však nestačí. Našu pozornosť a vďaku si seniori zaslúžia neustále a Mesto Revúca ju vyjadruje ústretovosťou a podporou aktivít, ktoré organizujú,“ uviedol.

ra mus okresné 2a

 

A že ich nie je málo, svedčia aj správy o činnosti jednotlivých organizácií a ocenenia jednotlivcom za úspechy dosiahnuté v spoločenských, kultúrnych a športových podujatiach. Ocenenia, vyznamenania, pamätné a ďakovné listy odovzdávali s primátorom mesta na okresných oslavách poslanec BBSK a primátor Jelšavy Milan Kolesár, prednosta Okresného úradu Revúca Peter Balogh, predseda Krajskej organizácie JDS Ján Hlaváč, podpredsedníčka Okresnej organizácie JDS Zuzana Homoliaková a na mestských oslavách predseda Základnej organizácie JDS Vlastimil Chaba a predseda okresnej organizácie Igor Hock.

ra mus okresné2 1a
ra mus DSC02515 1a

 

Mladšia generácia sa seniorom poďakovala kultúrnym programom v podobe vystúpení detí materskej školy Sládkovičova, žiakov Základnej umeleckej školy Revúca a vystúpením heligonkáriek z Kysúc, sestier Lenky a Evy Bacmaňákových v sprievode Patrika Kováča na mestských oslavách.

Hovorí sa, že mladosť je krása a staroba múdrosť, ale my už vieme: krásu nachádzame vo vráskach, kde každá jedna odzrkadľuje starostlivosť o rodinu, prebdené noci pri deťoch, povinnosť v práci a neustále ofukovanie prievanom každodennosti – starostí aj radostí. Tak nezabúdajme a oplácajme úctou, láskou a vďakou.

Text a foto: Katarína Kvetková

 

MAJ GEMER - REVÚCKE LISTY online

 

FOTOREPORTÁŽ Gejzu Fabiana Z OSLÁV

 

Čítať 1476 krát Naposledy zmenené streda, 16 október 2019 08:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!