štvrtok, 24 október 2019 11:52

Mesiac úcty k starším oslávili aj seniori v Dobšinej Doporučený

Napísal(a) M. Grančáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zlatá farba listov nám oznamuje, že prichádza jeseň. Jeden z jej mesiacov – október – je venovaný aj nám starším.Tak ako každý rok, aj v tomto roku organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Dobšinej usporiadala slávnostnú schôdzu pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. 16. októbra 2019 sme sa stretli v Kultúrnom dome, kde sme si pripravili bohatý program. Uvítací prejav mala pani predsedníčka Anna Novotná, ktorá všetkých pozdravila a privítala vzácnych hostí – pána Pavla Burdigu a pani Teréziu Balážikovú za Mestský úrad a pána Jána Galla za okresnú organizáciu JDS. Veľmi nás potešil a mnohým aj slzičku z oka vytlačil kultúrny program, ktorý si pripravili deti z materskej škôlky a z Centra voľného času, členky nášho speváckeho zboru nás pozdravili peknými piesňami. Pri tejto príležitosti každý rok oceňujeme jubilantov a najaktívnejších členov.

Aj v tomto roku sme ocenili štyroch členov Jednoty a troch najaktívnejších členov III. stupňa, ktorým ešte raz srdečne blahoželáme.

Potom sme sa všetci posilnili malým občerstvením, ktoré pripravili naše členky. Tento krásny deň sme zakončili tancom a spevom, ktorý potešil naše srdiečka.

Organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska v Dobšinej vznikla pred 27 rokmi a patrí k najväčším v okrese Rožňava. Máme 200 členov. Naši členovia sa zapájajú do športových akcií, rôznych súťaží, máme aktivity aj v Centre voľného času, založili sme si aj spevácky zbor, ktorý naberá stále viac na popularite. Pri týchto mnohých aktivitách nemáme čas myslieť na vek, choroby a boľačky. Dúfam, že nám to vydrží čím najdlhšie.

Marta Grančáková

 

Čítať 1236 krát Naposledy zmenené štvrtok, 24 október 2019 14:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!