Vytlačiť túto stránku
piatok, 03 apríl 2020 14:07

Príklad Rožňavy ako v krízovej situácii pomôcť seniorom či inak odkázaným spoluobčanom Doporučený

Napísal(a) MG rv
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mesto Rožňava zriadilo linku pomoci na telefónnom čísle 0915038305, ktorá je k dispozícii v pracovných dňoch v čase od 8.00 do 14.00 hod. Uvádza sa to na oficiálnej webstránke mesta roznava.sk. Z informácie sa dozvedáme, že telefónna linka je prioritne určená najmä pre osamelo žijúcich seniorov a ľudí so zdravotným znevýhodnením, ktorí nemajú v meste blízku rodinu alebo príbuzných. Slúži najmä na sprostredkovanie a zabezpečenie nákupu základných potravín – hygienicky balených, drogérie alebo liekov v najbližšie dostupnom obchode, resp. lekárni.

Pripomína sa, že kto chce zo spomínanej kategórie občanov využiť uvedenú telefónnu linku musí uviesť svoje meno, adresu, poschodie ale najmä to, či je dotyčný v karanténe. Ešte predtým je odporúčané pripraviť si zoznam potravín – (len hygienicky balené, drogériu, lieky), ktoré potrebujete nakúpiť.

 

Ďalšie rady, ktoré sú uvedené v spomínanom príspevku navodia i na s tým spojené možnosti, ako si navzájom v tejto situácii spojenej s koronavírusom pomôcť, či poradiť.

 

Čítať 1102 krát