Vytlačiť túto stránku
piatok, 03 apríl 2020 20:17

Nevyhnutné opatrenia na zamedzenie šíriaceho sa vírusu COVID-19 a nekalému konaniu podvodníkov Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nielen náš Gemer, ale aj celé Slovensko, vlastne celý svet sa momentálne nachádza v situácii, ktorú si nikto z nás ešte pred pár mesiacmi nevedel predstaviť. Zo dňa na deň sa mení situácia s bojom najmä proti koronavirusu na rôznych úsekoch nášho života a všetci pociťujeme aj rôzne opatrenia, ktoré prijíma tak vláda SR, ako aj úrady, podniky, školy i miestne samosprávy.

V tejto súvislosti si vás dovoľujeme týmto príspevkom upozorniť na to, že aj pracovníci odboru prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR boli nútení prijať nevyhnutné opatrenia na zamedzenie šíriaceho sa vírusu COVID-19 a osobné stretnutia s občanmi a spolupracovníkmi presunúť do „on-line sveta“.

Napriek ťažkej životnej situácii sa nájdu ľudia, ktorí sa snažia svojím nekalým konaním zneužiť dôveru poctivého človeka. Týka sa to predovšetkým cieľovej skupiny SENIORI, avšak obeťou podvodníkov sa môže stať každý z nás.

Z dôvodu predchádzania trestnej činnosti v terajšom krízovom režime sme sa rozhodli pripraviť leták obsahujúci krátke rady a odporúčania.

Leták bol pracovníkmi informačných kancelárií pre obete trestných činov elektronicky odoslaný všetkým spolupracujúcim subjektom, ktoré boli zároveň požiadané o ďalšiu distribúciu najviac dotknutej časti obyvateľstva.

Ku skorej informácii chce prispieť aj stránka Maj Gemer, preto v prílohe tohto príspevku prikladáme aj doslovné znenie spomínaného letáku.

Leták na stiahnutie (PDF)

 

Čítať 1282 krát Naposledy zmenené piatok, 03 apríl 2020 20:47