Vytlačiť túto stránku
sobota, 04 september 2021 17:20

Životné jubileum zanietenej funkcionárky JDS v Revúcej Mgr. Zuzany Homoliakovej Doporučený

Napísal(a) Ondrej Doboš
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Naša krajanka, pani Mgr. Zuzana Homoliaková z Revúcej, ktorá nás aktívne informovala o činnosti okresnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku, sa ešte v auguste t. r. dožila vzácneho životného jubilea. Za činnosť v tejto organizácii si zaslúži aj od stránky Maj Gemer verejné poďakovanie za aktivitu, ktorú ako popredná funkcionárka seniorskej organizácie vedela prejaviť v širokom spektre jej činnosti. Zdôrazniť treba tiež jej veľkú zásluhu na tom, že seniori, nielen v tomto regióne, pochopili dané možnosti a hľadali svoje uplatnenie i aktívnu činnosť medzi rovesníkmi v organizácii pre najstarších spoluobčanov. Nie raz sa prejavila ako zanietená funkcionárka i členka ZO, a to i napriek zdravotným ťažkostiam a pokročilému veku.

Zuzka, dovoľ mi, aby som Ti vyjadril poďakovanie za všetko, čo si v záujme seniorov z revúckeho regiónu vykonala a tiež za to, že si pravidelnými príspevkami prispievala na stránku Maj Gemer.

Želáme Ti ešte hodne zdravia a rodinnej pohody, aby si vo svojej aktivite mohla pokračovať a tým podnecovať najmä mladších seniorov aktívne sa zapájať do spoločných činností.

Dúfam, že nič nepokazím ak prezradím, že si sa narodila 18. augusta 1941 v maličkej dedinke Hanková, ktorá sa nachádza v gemerskej časti prekrásneho Slovenského rudohoria. Po ukončení Základnej školy v Štítniku a JSŠ v Rožňave si úspešne absolvovala  vysokoškolské pedagogické štúdium v Banskej Bystrici, s kombináciou matematika, fyzika a pracovné vyučovanie. Vieme, že väčšinu rokov v aktívnej a úspešnej pedagogickej práci si prežila v Revúcej, najprv ako učiteľka, neskôr vo funkcii riaditeľky školy.

Už v roku roku 1998 si vstúpila do JDS v Revúcej a ujala sa funkcie predsedníčky ZO JDS, vtedy so 136 členmi. V r. 2006 Ťa zvolili za predsedníčku OO JDS Revúca, a tým aj za členku Krajskej rady JDS Banská Bystrica. V nej si veľmi obetavo vykonávala funkciu podpredsedníčky. 

O Tebe sú známe najmä organizačné schopnosti, ktoré si uplatnila v OO JDS Revúca, keď pod Tvojím vedením sa s veľkým úspechom zorganizovali rôzne podujatia. Uvediem iba niekoľko: Stretnutie troch generácií pri pesničkách, Okresné olympijské športové hry seniorov, turistické zrazy a výlety, aktivitu „Ukáž, čo vieš a nauč aj nás“, ktorú vysielala aj STV, Regionálne zvyky Gemera, okresné kolo v prednese poézie, prózy a vlastnej tvorby v Revúcej pod názvom Seniori recitujú a mnohé ďalšie. Na úrovni KO JDS si úspešne zabezpečila Celoslovenskú prehliadku v umeleckom prednese seniorov pod názvom „Kukučínova Revúca“ i  Krajské olympijské športové hry seniorov, podieľala si sa veľmi tvorivo na príprave mnohých ďalších podujatí.

Za svoju dlhoročnú aktívnu činnosť v ZO JDS a propagáciu mesta a okresu Revúca si v roku 2017 získala najvyššie ocenenie Zlatý Quirin mesta Revúca. Za Tvoju záslužnú prácu so seniormi Ti bolo udelené aj najvyššie vyznamenanie JDS I. stupňa.

V čase jubilejných osláv pani Zuzke Hmoliakovej poďakovali tiež členovia ZO a OO JDS v Revúcej, KO JDS Banská Bystrica a Ústredie JDS v Bratislave.

 

Ondrej Doboš

Čítať 926 krát Naposledy zmenené sobota, 04 september 2021 18:54

1 komentár

  • Odkaz na komentáre Juraj streda, 19 október 2022 11:58 Napísal(a) Juraj

    chcem s aj ja pripojiť ku gratulantom pre váženú pani magistru Zuzanu Homoliakovú,
    ktorej prajem mnoho radostných dní a pevného zdravia AD MULTOS ANNOS !
    ps: aj moja babka sa volala Zuzana Homoliaková, rod.Korimová, nar. v Grlici /teraz Hrlica, okr. Revúca/, možno máme aj nejaké spoločné rodinné korene s jubilantkou, s úctou, Doc. Ing. Juraj B. ĎUROVE, CSc. t.č. bytom v Košiciach /mobil: 0915 789 215/